3 tips bij nieuwbouw

3 tips bij nieuwbouw

Ga terug naar het overzicht

Benieuwd naar de grootste frustraties in ons werk? Met stip op nummer één staat het te laat nadenken over de wensen voor audiovisuele techniek in een nieuwbouwpand. Daarom geven we graag drie waardevolle tips. Doe er uw voordeel mee!

Wanneer u een nieuw kantoorpand, productiehal, distributiecentrum of een andere bedrijfsruimte gaat laten bouwen dan hebt u een fantastisch eindresultaat voor ogen. U investeert flink en het gebouw moet voldoen aan alle eisen van de tijd waarin we leven. Audiovisuele techniek is niet meer weg te denken uit een modern gebouw, en toch wordt het bij aanvang van de werkzaamheden vaak over het hoofd gezien. Architecten en bouwbedrijven maken de mooiste 3D impressies, waar vaak geen enkel scherm en geen enkele luidspreker op te zien is. Dat komt niet erg overeen met de realiteit.

1. Voorkom verrassingen in uw nieuwbouwpand, en denk tijdig na over de implementatie van audiovisuele apparatuur.

“Je komt nogal wat tegen”, vertelt Kees Wijnands, projectmanager bij RDJ AV. “Soms zitten er al gaten in de muur van een nieuwbouw kantoor, terwijl het beeldscherm en de luidsprekers op een heel andere plek moeten komen. Of neem dat project waarbij we goten op de muur moesten maken, omdat de muren al gestuct waren. De opdrachtgever had zich te laat gerealiseerd dat er nog schermen op de muur zouden komen en er waren geen mogelijkheden om het anders op te lossen. Ook heb ik meegemaakt dat we de beeldschermen dan maar op statief moesten leveren, omdat boren of schroeven in de nieuwe wanden geen optie was. Natuurlijk kunnen we in de uitvoering met de klant meedenken en zullen we ook dan ons uiterste best doen om een zo mooi mogelijke oplossing te bieden, maar veel liever zorgen we voor een nette oplevering, waarbij het eindresultaat zo mooi is dat alle medewerkers en bezoekers dagelijks trots en tevreden door hun pand kunnen lopen en met plezier gebruik maken van alle door ons gerealiseerde audiovisuele faciliteiten.”

2. Laat ons in een vroeg stadium meedenken met de inrichting en bouwplannen. We doen het graag en u krijgt het resultaat waar u trots op kunt zijn!

Ook Henk Versteeg, onze accountmanager, heeft nog een aantal voorbeelden van situaties die hij niet snel meer zal vergeten. Zo kwam hij korte tijd voor oplevering van een nieuw schoolgebouw in contact met de facilitair manager. Er moesten nog een aantal ruimtes worden ingericht met audiovisuele apparatuur, maar bij het ontwerp was hier geen rekening mee gehouden. “Het gaat soms zelfs zo ver dat architecten na oplevering de speakers en schermen van hun projectfoto’s af laten photoshoppen omdat ze het niet in hun plaatje vinden passen”, vertelt Versteeg.

“Echter leven we in 2021, je kunt maar beter vooraf nadenken hoe je de apparatuur zo goed mogelijk in het ontwerp integreert. Gelukkig hebben we daar ook meer dan genoeg goede voorbeelden van. Zoals recent bij een bouwbedrijf, waar het eindresultaat geweldig mooi is geworden. Zij hebben dan ook al in een zeer vroeg stadium bij ons aangeklopt om advies en nauwe samenwerking. Denk aan partijen als de E-installateur, de meubelmaker en de interieurontwerper. Als wij maximaal mogen meedenken en slim informatie uitwisselen, dan krijg je het mooiste resultaat! Daar genieten we dan ook echt van. We kunnen onze expertise dan maximaal inzetten. Vandaar dat we er via dit artikel extra aandacht voor vragen.”

3. Wacht niet tot het laatste moment, maar nodig ons eens uit voor een vrijblijvend (online) gesprek.

Hebt u nieuwbouwplannen en weet u bij voorbaat al dat u de audiovisuele techniek goed in orde wilt hebben? Wacht dan niet tot het laatste moment, maar nodig ons eens uit voor een vrijblijvend (online) gesprek. Hoe eerder we de wensen in kaart kunnen brengen, hoe beter we kunnen samenwerken met andere betrokken partijen, om samen tot het beste eindresultaat te komen. We zorgen er maar al te graag voor dat u naar volle tevredenheid kunt werken met uw audiovisuele apparatuur, én dat het vakkundig en netjes is geïnstalleerd en geïntegreerd in het nieuwbouwpand.

Een goed advies nodig? Of wilt u als architect, E-installateur of interieurontwerper met ons samenwerken?
Neem dan contact op met Henk Versteeg via 0318-845980 / 06-34350043 of stuur een e-mail naar henk@rdj-av.nl. We dragen graag ons steentje bij aan uw project!

 

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2