Achtergrondmuziek in productiehal

Ga terug naar het overzicht

In een productiehal van één van de grootste bouwbedrijven van Nederland hebben we een geluidsinstallatie geïnstalleerd die iedereen op de werkvloer van achtergrondmuziek voorziet. Door de muziek centraal te regelen zijn bouwradio’s verleden tijd en wordt er één zender centraal gestuurd via de DAB+ radio.

Wist u dat medewerkers in onder andere de logistiek en bouwsector beter presteren met achtergrondmuziek? Het horen van popmuziek tijdens werk maakt werknemers blijer én productiever. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Neurensics door middel van hersenscans (MRI) in opdracht van Sena.

Popmuziek heeft niet alleen een gunstig effect op de gemoedstoestand, maar heeft ook een positieve invloed op de snelheid van werknemers, terwijl dit niet ten koste gaat van de nauwkeurigheid. Het is voor het eerst dat door middel van MRI-onderzoek een relatie werd gelegd tussen muziek, emoties en productiviteit.

Positiever en productiever
Dat muziek een ontspannend effect heeft, is al langer bekend. Maar nu is voor het eerst met behulp van MRI-onderzoek in het brein aangetoond wat de relatie is tussen muziek, emoties en productiviteit. Hieruit blijkt dat 80% (betrouwbaarheidsinterval +/- 20%) van de proefpersonen positievere emoties ervaart tijdens werk wanneer er muziek (pop of klassiek) wordt gedraaid vergeleken met werken zonder muziek. Daarnaast heeft popmuziek een positieve invloed op de snelheid van de werknemer, terwijl dit niet ten koste ging van de nauwkeurigheid: 73% van de proefpersonen werkte 3% tot 16% sneller, terwijl het aantal fouten gelijk bleef. Meer lezen

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV