Beeld en geluid VSO ‘De Toekomst’

Ga terug naar het overzicht

De Toekomst is een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Ede. We hebben de centrale ruimte en de kantine voorzien van een nieuwe beeld- en geluidsinstallatie. Deze nieuwe installatie zorgt voor de audiovisuele ondersteuning van bijvoorbeeld weekopeningen, vergaderingen, ouderavonden of toneelvoorstellingen.

De nieuwe beamer heeft een grote lichtopbrengst, zodat het beeld ook bij daglicht goed te zien is. Het is zelfs mogelijk om draadloos, via laptop, tablet of smartphone, beeld naar de beamer te sturen.
De luidsprekers voor het geluid zijn onopvallend weggewerkt in het plafond en zijn geschikt voor zowel spraak als muziek. Muziek kan op allerlei manieren worden afgespeeld: met een laptop of computer, maar ook vanaf CD, USB, Bluetooth SD-kaartje, en FM/AM.

Ook beschikt de school nu ook over twee draadloze microfoons. Hiermee hebben sprekers alle bewegingsvrijheid om ongestoord hun verhaal te kunnen doen. De draadloze microfoons maken gebruik van nieuwe frequenties, waardoor het signaal niet wordt verstoord door het 4G-netwerk voor mobiel internet. Gedoe met lege batterijen is verleden tijd, want deze worden automatisch opgeladen zodra de microfoons worden teruggeplaatst in de houder.

De aansluiting en bediening is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De geluidsinstallatie wordt aangestuurd door een intelligente audioprocessor zonder knoppen. Het volume en de beamer zijn aan te sturen via een iPad en via een wandpaneel met slechts 4 knoppen. Alle andere instellingen zijn afgeschermd, zodat de installatie niet onbedoeld ontregeld kan worden. Zowel voor- als achterin de zaal kunnen laptops, audio- of videospelers worden aangesloten. Alle apparatuur is netjes ingebouwd in een afsluitbare kast.

Leerkrachten en leerlingen op De Toekomst kunnen de komende jaren zorgeloos genieten van hun nieuwe beeld- en geluidsinstallatie en zijn goed op de toekomst voorbereid.

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021