Cursus Videotechniek voor kerken 2023

Cursus Videotechniek voor kerken 2023

Ga terug naar het overzicht

Een cursusavond over videotechniek
Nu er veel meer mensen vanuit huis de kerkdiensten meekijken en –luisteren vraagt dat nog meer van de technici in de kerk. Want hoe zorg je dat het geluid zowel in de kerkzaal als thuis goed klinkt? Dat kan best een uitdaging zijn. Hoe maak je een goede online uitzending? Wat zijn goede camera-posities en hoe integreer je de beamerpresentatie? Je krijgt antwoord op al deze vragen tijdens de cursus Videotechniek voor Kerken.

Waarom mag ik de Cursus Videotechniek voor Kerken niet missen?
Ronald de Jeu en Kees Wijnands hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in de audiovisuele techniek en zijn zelf ook actief als geluids- en videotechnicus in hun eigen gemeente en op diverse andere locaties. Zij geven je tijdens de cursus veel praktische tips over het gebruik van de video-apparatuur. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Wanneer je geregeld achter de knoppen zit in je eigen kerkelijke gemeente en graag meer inzicht zou willen in de mogelijkheden op gebied van videotechniek, mag je deze cursus niet missen. Enige ervaring met techniek is een pré, maar ook wanneer je geen ervaring hebt maar graag eerst meer kennis wilt op doen ben je van harte uitgenodigd!

Datum volgende cursusavond: nog te plannen
Tijd: 
19:30 tot 22:00 uur
Locatie: Kryptonstraat 22, Ede
Kosten:  60 euro p.p.

In de cursus Videotechniek voor Kerken komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Cameraposities
  • Karakteristieken en instellingen
  • Beeldkwaliteit
  • PTZ-besturing
  • Camera’s schakelen
  • Integratie van presentaties
  • Logo’s en graphics


Meer informatie?
Meer weten voordat je je inschrijft? Neem gerust contact met ons op!
We geven deze training ook op locatie voor het videoteam of techniekteam in uw gemeente.

Misschien vind je dit ook wel interessant: 
Jaarlijks organiseren we ook de Cursus Geluidstechniek voor kerken. De laatste jaren zien we het aantal bandjes en combo’s in kerken toenemen en daarmee groeit ook de vraag naar goede geluidstechnici. Tijdens deze cursus, die uit twee avonden bestaat, leren we de deelnemers praktische kennis die direct de volgende zondag te gebruiken is. Lees verder.

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV