Girls’ Day bij TechnoDiscovery

Girls’ Day bij TechnoDiscovery

Ga terug naar het overzicht

In het kader van Girls’ Day openden op 30 maart door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Ook RDJ AV deed mee. Judith en Koen gaven acht interactieve workshops aan zo’n 50 meiden.

De organisatie was in handen van TechnoDiscovery. Zij hebben een leer- en ontdekcentrum in het pand van het Technova College in Ede.

Tijdens onze workshop konden de leerlingen kennis maken met het audiovisuele vakgebied. We hebben een studio opgebouwd en leerlingen hebben zelf een live-uitzending gerealiseerd en daarbij ook zelf het geluid en de video-apparatuur bediend.

De leerlingen ontdekten o.a. hoe belangrijk het is dat het volume goed is afgesteld, dat de presentatrice weet in welke camera ze moet kijken, en dat het schakelen tussen meerdere beelden op het juiste moment gebeurt. Daarvoor is oplettendheid en zorgvuldigheid vereist. Het was mooi om te zien hoe de leerlingen hiermee aan de slag gingen.

Hans Krijgsman, techniekcoach bij TechnoDiscovery en organisator van deze Girls’ Day: “Wij zijn trots op onze samenwerking met het lokale bedrijfsleven en waarderen het enorm dat deze vrouwelijke experts de tijd namen om hun passie voor techniek te delen. Hiermee hebben we de meiden laten zien dat een carrière in die richting ook een optie is.”

Wist u dat we wel vaker gastlessen verzorgen in het middelbaar onderwijs, of op het MBO?
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2