Van Barneveld Verpakkingen, Veenendaal

Tot voor kort kwam de achtergrondmuziek in het magazijn van Van Barneveld Verpakkingen in Veenendaal uit een zogenaamde “gettoblaster” die op de kantoorruimte stond. Deze zorgde regelmatig voor overlast. In de showroom werd andere muziek afgespeeld via een andere consumenteninstallatie. RDJ AV is gevraagd om een nieuwe geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek te leveren, die beide verouderde installaties vervangt. De nieuwe installatie heeft twee zones, eentje voor het magazijn en eentje voor de showroom. Het volume en de muziekbron is per zone apart in te stellen. Voor het omroepen van berichten is er een omroepmogelijkheid.

 

De centrale apparatuur is in een compact wandkastje geplaatst. Hierdoor ziet de installatie er niet alleen netjes uit, maar is de betrouwbaarheid ook aanzienlijk toegenomen omdat alle bedieningsknoppen goed toegankelijk zijn en de bekabeling goed is vastgezet en netjes is weggewerkt. Bijna alle componenten zijn van ons huismerk Apart Audio waarop maar liefst vijf jaar fabrieksgarantie gegeven wordt.

Voor het afspelen van de achtergrondmuziek zijn twee internetradio-tuners ingezet: één voor de kantoren en de showroom en de andere voor het magazijn. Op deze eenvoudig te bedienen apparaten kan uit vele non-stop radiozenders gekozen worden, zo is er altijd wel een geschikte radiozender te vinden. Daarnaast is het ook mogelijk muziek vanaf een USB-stick af te spelen, voor het geval er toch niets geschikts op de radio voorbij komt.

Het hart van de installatie wordt gevormd door twee mengversterkers: één voor de kantoren en de showroom en de andere voor het magazijn. Op de versterkers hebben we de omroepmicrofoon aangesloten. Wanneer deze gebruikt wordt voor het omroepen van een bericht, gaat de muziek automatisch uit. Voorafgaand aan het omroepen is een attentiesignaal (dingdong) hoorbaar.

 

In het magazijn hebben we zes luidsprekers geplaatst. Dat zijn er voldoende om het geluid overal goed te kunnen horen. De plafondluidsprekers in de kantoren en de showroom zijn hergebruikt. Waarom zou je iets vervangen wat nog goed werkt? We denken daarin altijd graag met de klant mee.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
teamfoto