Opening Open Monumentendag

Dit jaar startte de landelijke Vriendenloterij Open Monumentendag in Ede, in een oude fabriekshal op het ENKA-terrein. De keuze voor Ede als openingsgemeente lag voor de organisatie van de Open Monumentendag voor de hand. Ede heeft maar liefst 350 gemeentelijke monumenten en 224 Rijksmonumenten en is druk bezig met het op duurzame wijze herbestemmen van monumenten. Dit past goed bij het landelijke thema van de 36e editie van de Open Monumentendag 2022: Duurzaamheid, met bijpassende slogan: ‘Duurzaam duurt het langst’.  

Gemeente Ede: monument en duurzaamheid gaat hand in hand  

Een sprekend voorbeeld is het terrein van de voormalige kunstzijdefabriek ENKA, die dit jaar precies 100 jaar geleden werd opgericht. De Westhal (De Fietser) op dit terrein is nu het grootste energieleverende rijksmonument (9000m2) van Nederland. Het gebouw wekt energie op met zonnepanelen op het dak voor eigen gebruik en levert terug aan het stroomnet voor nog eens 55 huishoudens.  

Het officiële gedeelte
Voor het eerst was de officiële opening live mee te kijken via een livestream op de website van Open Monumentendag. Er was een uitgebreid programma met onder andere de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs, de bekendmaking van het beiaardiersnummer voor dit jaar, een dansvoorstelling van de studenten van ArtEZ en een muzikaal optreden van zangeres Jennie Lena.

RDJ AV heeft alle audiovisuele techniek voor dit evenement verzorgd: het podium, de verlichting aan de trussconstructie, het LED-scherm en het zaalgeluid. Via het regiemeubel is de livestream gerealiseerd. Deze was te zien via de website van Open Monumentendag.

We kijken terug op een bijzonder geslaagd evenement in Ede!De livestream is via onderstaande link te bekijken:

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2