Basisscholen De Atlas en De Keijenberg, Renkum

De basisscholen De Atlas en De Keijenberg in Renkum hebben een nieuw gebouw waarin twee scholen zijn gevestigd, waardoor ze sommige ruimtes kunnen delen. In de publieke ruimte hebben we een nieuwe geluidsinstallatie gerealiseerd. Deze ruimte is in tweeën te splitsen en is zowel zelfstandig en als geheel te gebruiken. Er zijn luidsprekers geplaatst welke geschikt zijn om een gezellig feestje te bouwen. Er zijn twee draadloze microfoons geleverd voor spraak en zang. Om ook bij een dichte scheidingswand goed geluid te garanderen hebben we extra antennes bijgeplaatst. Zoals bij al onze projecten hebben we ook nu gezorgd voor een eenvoudig te bedienen installatie met de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst.

Eenvoudige bediening
De apparatuur is zoveel mogelijk in een wandkast gemonteerd, zodat alles netjes is ingebouwd achter een afsluitbare deur. Hierdoor wordt voorkomen dat leerlingen zomaar aan de knoppen van de installatie kunnen komen. Zo kan de installatie ook niet ontregeld worden. Leerkrachten en ouders kunnen makkelijk met de installatie overweg omdat de installatie makkelijk te bedienen is via twee bedienpanelen. Bij het inschakelen van het systeem worden de basisinstellingen opgeroepen, zodat de installatie direct klaar is voor gebruik en nooit te hard of te zacht staat.

Beide scholen hebben in de keuken een eigen bedieningspaneel. Via dit paneel kan het volume worden geregeld en kunnen de delen van de ruimte aan elkaar worden gekoppeld. In de keuken zijn ook twee aansluitpunten geplaatst waarop een telefoon of iPad aangesloten kan worden, zodat men makkelijk geluid kan afspelen vanaf een mobiel apparaat.

Onderhoudsarm
Scholen moeten zich volledig moeten kunnen richten op het onderwijs en de leerlingen. Daarom zorgen we voor een installatie die zo min mogelijk onderhoud nodig heeft. Dit bespaart de scholen tijd en kosten. We hebben in dit project een versterker ingezet met een passieve koeling. Deze is daardoor erg stil en onderhoudsarm. Doordat we de meeste apparatuur in de wandkast hebben gemonteerd achter een afsluitbare deur, blijft deze ook stofvrij. Dat scheelt schoonmaken en is er veel minder kans op storingen.

In de publieksruimte hangen twee luidsprekers. Deze luidsprekers kunnen bij een feestje ook een hoog volume halen! De installatie is voorzien van twee draadloze microfoons. Bij de scheidingswand zijn de antennes geplaatst om in beide ruimtes goed geluid te garanderen.

 

De Atlas en De Keijenberg zijn hiermee klaar voor een nieuw begin!
(op het moment van foto’s maken was de verhuizing nog in volle gang en het gebouw nog niet helemaal opgeruimd)

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021