Project in China bij CNEX

Bij de vestiging van CNEX-Global in Nanyang was er behoefte aan een eenvoudig te bedienen, goed werkende en onderhoudsvrije geluidsinstallatie in de presentatieruimte. Er waren eerder al twee pogingen ondernomen door lokale bedrijven om dit te realiseren. Echter dit voldeed steeds niet aan de wensen, waarna RDJ AV gevraagd werd om voor een écht goede oplossing te zorgen.

In de presentatieruimte waar alle grote bedrijfsvergaderingen worden gehouden, hebben we een geluidsinstallatie geïnstalleerd. Daarbij was spraakverstaanbaarheid en eenvoudige bediening het allerbelangrijkste. Tot voor kort was de verstaanbaarheid in de zaal zeer slecht en de installatie was moeilijk te bedienen vanwege een grote hoeveelheid knoppen. Dit leidde tot frustratie.

Formeel vergaderen
Bij bijeenkomsten in dit bedrijf is het gebruikelijk dat de directie en andere sprekers vooraan plaatsnemen aan een lange tafel in forumopstelling. Deze tafels hebben we voorzien van conferentiemicrofoons, die eenvoudig kunnen worden aan- en uitgezet.
Voor in de zaal zijn twee luidsprekers opgehangen. Om ook achterin de zaal de spraakverstaanbaarheid te kunnen waarborgen, hebben we halverwege de zaal twee extra luidsprekers opgehangen. Om het presentatiegeluid meer impact te geven, wilden we twee 10-inch subwoofers aansluiten. Echter waren de medewerkers erg gehecht aan hun eigen subwoofers, van 2x 18-inch. Hoe groter, hoe beter….

Draadloos presenteren
Een beamer en scherm waren al aanwezig. We hebben gezorgd dat het geluid van de beamer aangesloten is op het nieuwe geluidssysteem. Om het presenteren eenvoudiger te maken hebben we een Barco ClickShare geleverd, waarmee beelden van een smartphone of laptop draadloos naar de beamer te sturen. Zo kan er nog effectiever vergaderd worden!

Een ervaring rijker
We snapten al wel dat we niet voor niets ingevlogen werden om in China een deugdelijke geluidsinstallatie te leveren. Toch vielen we ter plekke van de ene verbazing in de andere. Openliggende 230V-aansluitingen, een beamer die aan een ijzerdraadje aan het plafond hing en zelfs op straat hoogspanningskasten waar je zo bij kunt.
We hadden deze dagen een aantal werknemers tot onze beschikking die hand-en-spandiensten zouden verrichten ter ondersteuning. Het viel op dat zij hele duidelijke instructies nodig hadden. Als je vraagt: “Zou je dit even willen opruimen?”, wordt er niet gereageerd. Vraag je even later: “Wanneer gaan jullie het opruimen?” dan zeiden ze: “doen we straks”. Wat wel werkte: “Jij gaat nu dit even opruimen”. Een iets andere benadering dan we in Nederland gewend zijn, dus dat was even wennen.

Reactie van de klant
Bedankt voor jullie inzet en vakkundigheid!
De directeur van CNEX, de heer Wang Jun, is erg tevreden
over het geleverde en de manier waarop het geïnstalleerd is.

– Fred Lankamp

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
teamfoto