Wentzo Wireless, Garderen

Wentzo Wireless is verhuisd naar hun nieuwe Huis van Innovatie in Garderen. Dé ontmoetingsplaats voor innovatieve ICT concepten. Hier wilde men graag goede en betrouwbare (wireless) presentatiemogelijkheden met geluidsinstallatie voor beide vergaderruimtes. Daar hebben we voor gezorgd. Een deel van de apparatuur zoals de beeldschermen en de Barco Clickshare was al aanwezig, we hebben de geluidsinstallatie hieraan gekoppeld en gezorgd dat alles eenvoudig te bedienen is via een strak bedienpaneel.

 

 

Geluid
In één van beide presentatieruimtes worden trainingen gegeven voor groepen tot 60 mensen. Hier waren draadloze microfoons gewenst om de sprekers te kunnen versterken. Gekozen is voor een handheld en een headset. Om het geluid weer te geven is een speakerset van LD-systems geleverd. Deze is heel fraai vormgegeven, is klein en heeft een goede geluidskwaliteit. Om wat meer impact te kunnen creëren is er ook een subwoofer geïnstalleerd, voor de weergave van de lage tonen.

Bediening
Tegenwoordig hoeft de bediening niet ingewikkeld te zijn. Het is zelfs leuk, want het kan via een modern en gebruiksvriendelijk touchscreen, die we aan de wand hebben gemonteerd. Dit geeft en professionele uitstraling. Met dit paneel kan alle apparatuur eenvoudig worden bediend, zoals het volume van de microfoons, het in- en uitschakelen van de schermen en het kiezen van de juiste bron. Het 7-inch touchscreen geeft alle gebruikers zelf de mogelijkheid om de apparatuur in te schakelen en te bedienen, zonder dat apparatuur ontregeld kan raken. Alleen de knoppen die nodig zijn zitten er op.

 

Trolleys met displays
Om enige flexibiliteit te behouden is er voor de andere vergaderruimte gekozen voor een verrijdbare trolley met 75-inch Sony display. Dit scherm heeft een zeer hoge helderheid, waardoor je deze probleemloos naast een raam kunt gebruiken. Het beeld is dan nog steeds goed zichtbaar en de kleuren zijn niet flets. Bij de trolley is een legplank, geïntegreerde HDMI-aansluiting, geïntegreerde voeding, kabelhaak en bedienpaneel geleverd. Ook is de trolley voorzien van een soundbar en is er een draadloze (wireless) headset microfoon geplaatst. Zo is het scherm flexibel in te zetten in de vergaderruimte én heeft de spreker zelf ook alle bewegingsvrijheid.

Bij apparatuur hoort onvermijdelijk allerlei bekabeling. Deze hebben we netjes in het statief van de trolley weggewerkt, zodat het geheel er representatief uitziet. Natuurlijk zoveel mogelijk wireless!

De trolley is eenvoudig te bedienen via een bedienpaneel die we in de trolley hebben gemonteerd. Er zijn maar een paar functies nodig: aan/uit, volume en bron-selectie. We hebben het zo ingeregeld dat bij het opstarten van de trolley altijd dezelfde bron en hetzelfde volume is ingesteld. Zo voorkomen we dat het ingewikkeld wordt, of het volume ineens heel zacht of juist veel te hard staat. Gepruts met afstandsbedieningen en ingewikkelde menu’s is verleden tijd!

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2