Babypark, Barendrecht

In Barendrecht is in de zomer van 2018 een gloednieuwe megastore van Babypark geopend. Deze megastore is bijna 10.000 m2 groot. Een goede geluidsinstallatie mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarom is RDJ AV gevraagd om hier een goed werkend systeem op te leveren voor omroep en achtergrondmuziek. Zeker het omroepsysteem is geen overbodige luxe in zo’n groot pand. Naast de praktische kant, is het ook een veilig idee in geval van calamiteiten dat iedereen snel bereikt kan worden.

De geleverde internettuner en luidsprekers zijn van het merk Apart Audio. Dit merk is gespecialiseerd in systemen voor omroep en achtergrondmuziek met een gunstige prijs-prestatie verhouding. Op alle apparatuur van dit merk zit maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie. (wanneer deze via ons wordt aangeschaft)

 

Luidsprekers

In de verschillende ruimtes zijn de nieuwe 3” Kubo luidsprekers ingezet, die speciaal voor achtergrondmuziek in de retailmarkt zijn ontwikkeld. Deze compacte luidsprekers zijn leverbaar vanaf € 70,-. Om ervoor te zorgen dat het geluid overal goed te horen is, hebben we een berekening gemaakt van het aantal benodigde luidsprekers. Zo hebben we in de showroom op de eerste etage bijvoorbeeld 10 Kubo luidsprekers geplaatst, en zijn er in de centrale hal slechts vier gemonteerd omdat dit voldoende was op die plek. Ook op de andere verdiepingen is goed nagedacht over de benodigde aantallen, zodat de klant alleen betaalt wat hij daadwerkelijk nodig heeft. In totaal zijn er 45 Kubo-luidsprekers geplaatst in dit pand.

In het restaurant is een cluster van 4 luidsprekers gemonteerd.  Dit is een ander type luidspreker, dat een mooiere weergave van muziek geeft en zeer geschikt is voor horecagelegenheden. In de kantine, de kantoren en de toiletten zijn plafondluidsprekers geplaatst. Hier heeft men de keuze om wel of geen muziek te laten horen.

 

Omroepmicrofoon

Om te kunnen omroepen kunnen medewerkers een intern telefoonnummer bellen, waarna er eenvoudig kan worden omgeroepen via de microfoon van de telefoon. Het voordeel van dit systeem is dat er vanaf verschillende locaties binnen het pand eenvoudig omgeroepen kan worden zonder dat hier verder speciale apparatuur voor nodig is.

 

Muziekbron

Voor het afspelen van de achtergrondmuziek is een internetradio-tuner geleverd. Op dit eenvoudig te bedienen apparaat kan worden gekozen uit vele radiozenders. Daarnaast is het ook mogelijk om muziek vanaf een USB-stick af te spelen.

Nadat we dit project succesvol hebben opgeleverd volgden ook de vestigingen in Staphorst en Veldhoven.

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
teamfoto