Sportcentrum De Kooi

Voormalig sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel is grondig verbouwd tot een moderne topsportlocatie waar onder andere het eredivisie Basketbal gespeeld wordt. Daarnaast zijn er vele andere sporten in deze sportlocatie te vinden, zoals tafeltennis, padel, tennis en fitness. Uiteraard is er ook een sfeervolle sportkantine gerealiseerd.

Herm Timmermans, de eigenaar van De Kooi begin 2021:
“De Kooi heeft potentie om de gaafste sportlocatie van de regio te worden.”
(bron: artikel in De Gelderlander)

Er werd gezocht naar een kundig audiovisueel specialist die de expertise in huis heeft om geluid, beeld en verlichting op hoog niveau te realiseren. Daarbij werd de nadruk gelegd op toekomstbestendigheid en eenvoudige bediening van de gehele installatie. De visie en aanpak van RDJ AV sluit naadloos aan op de visie van de eigenaar om van De Kooi een toplocatie te maken, voorzien van moderne techniek.

We gingen met plezier aan de slag om tot een mooi eindresultaat te komen.

  • Een slim technisch ontwerp
  • Toekomstige uitbreidingsmogelijkheden
  • Hoogwaardige infrastructuur
  • Eenvoudige bediening van de verschillende ruimtes
  • Sfeervol geluid van topkwaliteit
  • LED-wall t.b.v. scorebord en presentaties
  • Verlichting in de sporthallen, geschikt voor eredivisie
  • Showverlichting voor sfeer tijdens wedstrijden


Bekijk hier een filmpje van het eindresultaat.


Overal goed geluid
Er is één centrale geluidsinstallatie geplaatst die het hele sportcomplex van goed geluid voorziet. Deze installatie zorgt voor geluid in meerdere ruimtes waaronder de sporthallen, fitnessruimte, sportkantine, vergaderruimte, toiletten. Daarbij is goed nagedacht over de bediening. De geluidsinstallatie kan centraal bij de balie aangestuurd worden. Er zijn draadloze microfoons geleverd welke zowel in de sporthallen als in de kantine gebruikt kunnen worden.
In de sporthal is een zeer goed geluidssysteem geplaatst. Met twaalf speakers in het dak en een aantal grote subwoofers kan een flink feest worden gebouwd met een indrukwekkende geluidskwaliteit.

Uitstekende verlichting
In de Basketbalhal is nieuwe LED-verlichting opgehangen. Deze zorgen voor 1000 Lux op de sportvloer. Dit maakt de hal geschikt voor eredivisiewedstrijden. De verlichting kan eenvoudig in helderheid worden insteld voor diverse doeleinden. Naast de functionele verlichting hebben we ook showverlichting geleverd. Deze verlichting zorgt voor, tijdens en na de wedstrijden voor een extra feestelijke sfeer. Er zijn 20 pre-sets ingesteld waarmee de Basketbalvereniging zelf uit de voeten kan qua bediening.

Scorebord en presentatie
In de sporthal is een grote LED-wall opgehangen ten behoeve van het scorebord en weergave van reclame-uitingen en presentaties. Bij de regieplaats is een HDMI-aansluiting geplaatst waar eenvoudig een laptop kan worden aangesloten op het systeem.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2