Van der Knaaphal, Ede

Vorig jaar is in Ede een nieuwe topsporthal gebouwd: de Van der Knaaphal. Genoemd naar oud-burgemeester Van der Knaap. Alles in en aan deze sporthal is er op gericht het beste uit jezelf te halen. Alleen een goede geluidsinstallatie ontbrak nog. Deze sporthal is bedoeld voor topsport en gave evenementen, daar hoort ook uitstekend geluid bij met moderne bedieningsmogelijkheden.

Daarom is RDJ AV een jaar na ingebruikname gevraagd om de sporthal te voorzien van goed geluid. De installatie moet geschikt zijn om 1.100 toeschouwers tijdens nationale en internationale (top)sportwedstrijden en -evenementen van goed verstaanbaar geluid te voorzien. Ook was er behoefte aan meer sfeer tijdens evenementen. Niet blikkerig, maar er moet gewoon lekker klinkende muziek gedraaid kunnen worden.

Sporthal
De sporthal zelf is op te delen in drie kleinere zalen, door middel van een vouwwand. In elk deel zitten twee JBL-topspeakers en een subwoofer. Door middel van een iPad kunnen de drie zalen eenvoudig los van elkaar, of juist allemaal tegelijk worden bediend. Zo is het mogelijk om in de drie zalen, drie verschillende muziekbronnen via Bluetooth weer te geven. De beheerder kan ook per zaal het maximale volume instellen.

Microfoons
In elke zaal is ook een draadloze headset van Sennheiser beschikbaar, en er is een extra handmicrofoon geleverd. Zo kan in elke situatie de juiste microfoon gebruik worden. Een leuke extra functie is dat de muziek wordt gedimd zodra er in de microfoon gesproken wordt. Kort nadat de spreker klaar is, gaat het volume van de muziek weer omhoog. Voor de microfoons zijn oplaadstations geleverd, waardoor deze altijd een volle accu hebben. De ontvangers zijn ingebouwd in een afsluitbare patchkast, waardoor deze niet door onbevoegden ontregeld kunnen worden.

Omroepinstallatie
De al aanwezige omroepinstallatie hebben we gekoppeld aan de geluidsinstallatie in de sporthal, zodat omroepberichten ook hier goed te horen zijn.


Dit project is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Fairlight.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021