RKDES Kudelstaart

Ga terug naar het overzicht

Voetbalclub RKDES in Kudelstaart heeft geïnvesteerd een zeer complete en hoogwaardige geluidsinstallatie. RDJ AV heeft deze naar volle tevredenheid opgeleverd. De sfeer rond voetbalwedstrijden is hierdoor flink verbeterd, als ook de spraakverstaanbaarheid.

De geluidsinstallatie op het voetbalveld werkte niet meer naar behoren. Sommige speakers waren defect en er zaten hinderlijke echo’s in het geluid, waardoor de verstaanbaarheid enorm afnam. Dit is nu allemaal verleden tijd! Met de nieuwe geluidsinstallatie is het geluid zowel buiten op de velden, als binnen in de kantine uitstekend te horen.

Drie topmerken
De basis voor het geluid op het hoofdveld en het terras wordt gevormd door twee Community R.35 buitenluidsprekers. Deze luidsprekers zijn naast spraak ook zeer geschikt voor muziekweergave en zorgen voor een goede verstaanbaarheid, zelfs op grote afstand. Community geeft maar liefst 15 jaar garantie op de behuizing van de luidsprekers. Onder de kap van het terras zijn ter aanvulling zes weerbestendige luidsprekers van Apart Audio geplaatst, om de verstaanbaarheid op het terras te optimaliseren. Op de achtergelegen velden hebben we eveneens weerbestendige luidsprekers geplaatst, waarbij er een vertraging in het geluid is gerealiseerd waardoor er geen hinderlijke echo’s meer te horen zijn. Op de speakers van Apart Audio zit standaard een fabrieksgarantie van 5 jaar.

De versterker is van Powersoft. Deze wordt gebruikt voor de luidsprekers op het terras, het hoofdveld en de achtervelden. Het in- en uitschakelen van de versterker gebeurt via een eenvoudig bedienpaneel. Naast een zeer goede geluidskwaliteit valt Powersoft op door het lage energieverbruik. Dit geeft een jarenlang voordeel door een lagere energierekening.

Draadloze microfoon met groot bereik
Vanaf het gehele voetbalveld kan door een draadloze microfoon gesproken worden. Om het bereik optimaal te krijgen is een extra richtantenne geïnstalleerd. Uitval blijft zo tot een minimum beperkt. Deze microfoon van Sennheiser is robuust en heeft een volledig metalen behuizing. Hij kan prima tegen een stootje.

Bediening en beveiliging
De centrale apparatuur is in een afsluitbare 19-inch wandkast gebouwd, zodat de apparatuur stofvrij staat en er geen onbevoegden aan de instellingen kunnen komen. De speakerkabels zijn geschikt voor buitengebruik en de speakers zijn extra vastgezet met veiligheidskabels zodat zij niet door rondvliegende ballen naar beneden kunnen vallen. (DIN 18032-3 norm) De bediening is eenvoudig, via een modern vormgegeven bedienpaneel. Alleen de functies die de gebruiker nodig heeft zijn beschikbaar, zoals installatie aan/uit, microfoon aan/uit, volumeregelaar. Zo kan de installatie niet zomaar door onkunde worden ontregeld.

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
teamfoto