Edesche Concertzaal, Ede

Midden op de Veluwe bevindt zich de Edesche Concertzaal met de majestueuze Bösendorfer Imperial, het romantische Ypma-orger en de prachtige akoestiek. Naast de vele topconcerten wordt de concertzaal ook ingezet als locatie voor kerkdiensten en bijeenkomsten.

RDJ AV heeft zich ontfermd over de geluidsinstallatie, om zowel muziek als spraak op subtiele wijze uit te versterken. Daarbij is gekozen voor het merk Apart Audio. Aan beide zijden van het podium zijn kolomluidsprekers geïnstalleerd. In combinatie met de verfijnde witte subwoofer zorgt dit voor een geweldig geluid.

Bezoekers van de Concertzaal kunnen ook bovenin plaatsnemen. Om hen te kunnen bereiken is gekozen voor vier kleinere kolomluidsprekers. Deze luidsprekers worden aangestuurd door een aparte versterker. Om het geluid te optimaliseren wordt gebruik gemaakt van EQ en delay zodat het geluid nog beter verstaanbaar is. Hierdoor wordt ook de klank van de luidsprekers perfect aangepast aan de geweldige akoestiek van de Edesche Concertzaal.

Naast geluid is ook verlichting van belang om de intieme sfeer in de Edesche concertzaal te creëren. RDJ AV heeft gezorgd voor gekleurde podiumverlichting en grote led-spotlights die vanaf het balkon het podium verlichten. Vanwege het prachtige gebouw zijn de lampen zoveel mogelijk uit het zicht opgehangen, zodat de authentieke sfeer van het gebouw behouden blijft. Ook is nagedacht over de ventilatoren die in de lampen zitten: deze zijn fluisterstil en programmeerbaar, zodat bezoekers niet de lampen horen zoemen maar volop kunnen genieten van de prachtige muziek.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2