Sportaccommodaties

Er wordt in Nederland veel gesport, na werktijd of in het weekend. Lekker even ontspannen in de buitenlucht of in een mooie sportschool. Hoe er ook gesport wordt, overal zijn audiovisuele middelen nodig. Denk maar aan geluidsinstallaties ten behoeve van omroep en achtergrondmuziek of LCD-schermen voor narrowcasting en presentatiedoeleinden in de hal of kantine.


Omroepinstallatie
Het is handig en vaak ook noodzakelijk om een omroepinstallatie te hebben waarmee belangrijke berichten omgeroepen kunnen worden. Grote sportaccommodaties kunnen we opdelen in meerdere zones. We monteren op een centrale plek een mooi knoppenpaneel, waarop kan worden geselecteerd in welke zone(s) het bericht te horen moet zijn. Dit kunnen één of meerdere, of alle zones tegelijk zijn.

Kleedkamers en gangen
Om ook in de kleedkamers goed geluid te hebben, voor achtergrondmuziek en waar nodig omroep, is het mogelijk om vandaalbestendige luidsprekers te installeren aan de wanden en/of in de systeemplafonds.

Fitnessruimtes
Om tijdens het sporten te kunnen genieten van achtergrondmuziek voorzien we fitnessruimtes van luidsprekers. De bediening gaat eenvoudig via een mooi paneel aan de wand. Ook is het mogelijk om schermen op te hangen waarop live TV, filmpjes of reclame kan worden getoond.

Sporthallen
Speciaal voor grote of kleine sportzalen hebben we luidsprekers met een stevige grill en sterke ophangbeugel. Deze speakers moeten tegen een stootje kunnen en zijn daarom balbestendig volgens de DIN18032-3-norm. Om ervoor te zorgen dat de bedienpanelen niet per ongeluk door een bal geraakt worden zijn deze voorzien van een balbestendige beugel.
Sommige sporthallen hebben een vouwwand, waardoor de hal in twee delen kan worden opgesplitst. We denken dan goed met u mee, over het aantal luidsprekers dat in beide delen moet komen te hangen en zorgen er ook voor dat de installatie waar nodig aan beide kanten van de vouwwand kan worden bediend.

Vergaderruimtes
In veel sportaccommodaties wordt ook vergaderd. Soms is het handig om deze ruimtes te voorzien van een vaste beamer of LCD-scherm. Soms is het handiger om flexibel te zijn. Dan kunnen we een verrijdbare trolley leveren die voorzien is van een helder display. Er kan een laptop worden aangesloten via HDMI of VGA en het scherm is aan te sturen via een mooi bedienpaneel welke op de trolley is gemonteerd. Bij bijvoorbeeld open dagen of evenementen kan deze trolley ook elders in het gebouw worden ingezet.

Bar of kantine
Na het sporten kan er nog even genoten worden van een hapje en een drankje in de gezellige bar van het sportcentrum. Zonder geluidsinstallatie zou het lang zo gezellig niet zijn. Achter de bar kunnen we een klein mengpaneel installeren waarop ook microfoons of een DJ-set kan worden aangeloten. We leveren altijd een passende installatie bij uw situatie en budget.

Draadloze microfoons
Soms is het nodig om je via een microfoon verstaanbaar te kunnen maken. Bijvoorbeeld voor situaties waarin een wedstrijd of voorstelling aangekondigd wordt, sportcommentaar wordt gegeven of een presentatie wordt gehouden. Het is dan handig is er geen gepruts is met het aansluiten van kabels. Wij ontzorgen u graag en leveren draadloze mircofoons die makkelijk en snel kunnen worden aangesloten op het systeem. U kunt zich dan overal verstaanbaar maken, in de sporthal, of zelfs vanaf de middenstip van het voetbalveld!

Zwembaden
De meeste zwembaden zijn voorzien van een geluidsinstallatie ten behoeve van achtergrondmuziek, instructielessen en omroep. We leveren speciale vochtbestendige luidsprekers voor in de plafonds en aan de wand. De behuizingen en de grill van deze speaker zijn van kunststof of aluminium, zodat deze niet kunnen oxideren.

Benieuwd hoe onze installaties klinken op het voetbalveld?
Vraag dan een demo aan, dan nemen we u graag mee naar één van onze projecten!

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV