Zalencentrum bij Dorpskerk

Ga terug naar het overzicht

De Hervormde Dorpskerk in Nunspeet is uitgebreid met een zalencentrum: De Nieuwe Wheme. Deze bestaat op de begane grond onder andere uit drie vergaderzalen die te koppelen zijn tot één grote zaal en in de kelder bevindt een jeugdssoos. RDJ AV heeft in deze zalen de audiovisuele voorzieningen gerealiseerd.

Eenvoudige bediening
In een kerkgebouw maken veel verschillende mensen gebruik van de installatie. Wat je niet wilt is dat het systeem ontregeld raakt door onkundig gebruik. Het is niet de bedoeling dat iemand allerlei instellingen wijzigt, waardoor de volgende gebruiker voor verrassingen komt te staan. Daarom start het systeem altijd op in de basisstand. Zo kan iedereen met de installatie werken.

Alleen de functies die de gebruiker nodig heeft zijn te vinden op de bedienpanelen: zoals systeem aan/uit, beamer bronkeuze, beamer uitschakelen en een volumeknop. In elke zaal hangt een bedienpaneeltje voor de gebruiker en in het apparatuurrack een paneel voor de beheerder om de zalen te koppelen.

Microfoons
In elke vergaderzaal kan gebruik gemaakt worden van een draadloze handheld-microfoon. In een situatie met gekoppelde zalen zijn er 2-3 microfoons beschikbaar. Ook is er in elke zaal een aansluitpaneel gemonteerd voor een extra microfoon en voor het afspelen muziek in de betreffende zaal. Hier kan bijvoorbeeld een smartphone of laptop op worden aangesloten. De microfoonsignalen worden ook doorgestuurd naar de radiostudio van “Radiocontact”, zodat die eventueel in een uitzending gebruikt kunnen worden.

Ringleiding
De zalen kunnen samengevoegd worden tot één zaal. Het geluid is dan overal goed te horen. In de vergaderzalen is ringleiding gerealiseerd die door alle zalen loopt en alleen in de gekoppelde situatie actief is.

Beamers
Voor het weergeven van beelden hebben we een Panasonic beamer gemonteerd. Deze beamer heeft een lichtopbrengst van 5500 ANSI lumen waardoor ook bij veel lichtinval een goed beeld te zien is. Een laptop kan worden aangesloten via een VGA of HDMI kabel. De projector wordt bediend via hetzelfde bedienpaneel als de audio-installatie. Er is dus per zaal maar één bedienpaneel en er is geen aparte afstandsbediening meer nodig. Op verzoek van de klant wordt er op een gestucte wand geprojecteerd. Naast de vergaderzaal op de begane grond is ook de jeugdsoos in de kelder voorzien van eenzelfde projector en een eenvoudig bedienpaneel.

We wensen de mensen van de Dorpskerk in Nunspeet veel mooie momenten toe in het nieuwe zalencentrum en veel plezier van de nieuwe geluidsinstallatie en beamers.

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV

Vrijblijvend contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cursus Videotechniek voor kerken 2021

Lees meer

Cursus Geluidstechniek voor kerken 2021

Lees meer

3 tips bij nieuwbouw

Lees meer