Sportcentrum Doelum, Renkum

Sportcentrum Doelum, Renkum

Ga terug naar het overzicht

De gemeente Renkum heeft een geheel nieuw multifunctioneel sportcentrum aan de Hogenkampseweg in Renkum laten bouwen. In samenwerking met installateur ITN hebben we het centrum voorzien van audiovisuele middelen.
Zo is het gebouw voorzien van geluidsinstallaties ten behoeve van achtergrondmuziek en omroep, zijn er LCD-schermen geplaatst voor narrowcasting en presentatiedoeleinden en een beamer met projectiescherm in de cultuurzaal.

Omroep
Er zijn omroepmicrofoons aangesloten waarmee berichten omgeroepen kunnen worden. Op het knoppenpaneel kan worden geselecteerd in welke zone(s) het bericht te horen moet zijn. Dit kunnen één of meerdere, of alle zones tegelijk zijn.

Zwembad
Het zwembad is voorzien van een separate geluidsinstallatie met drie zones. Per zone kan de geluidsbron gekozen en het volume apart geregeld worden. Er zijn 37 vochtbestendige luidsprekers geïnstalleerd in de plafonds en aan de wand. De behuizing en de grill zijn van kunststof zodat deze niet kan oxideren.

Kleedkamers en gangen
Om ook in de kleedkamers goed geluid te hebben zijn er 70 luidsprekers van Apart Audio gemonteerd aan de wanden en in de systeemplafonds.

Fitnessruimte
Om tijdens het sporten te kunnen genieten van achtergrondmuziek is de fitnessruimte voorzien van luidsprekers. De bediening gaat via een paneel aan de wand.

Sporthallen
In de grootste sporthal zijn drie luidsprekers geïnstalleerd tegenover de tribune. Als de vouwwand gesloten is hangen er twee luidsprekers in het grootste deel van de zaal. In de kleine sporthal is één luidspreker opgehangen. Deze luidsprekers hebben een stevige grill en ophangbeugel en zijn balbestendig volgens de DIN18032-3-norm. Om te zorgen dat de bedienpanelen niet per ongeluk door een bal geraakt worden zijn deze voorzien van een balbestendige beugel.

Vergaderruimtes
Voor diverse vergaderruimtes hebben we twee trolleys geleverd die voorzien zijn van een LG Commercial Lite display. Deze geven een helder full-HD beeld en zijn geschikt voor langdurig gebruik. Er kan een laptop worden aangesloten via HDMI of VGA en het scherm is aan te sturen via een mooi bedienpaneel welke op de trolley is gemonteerd.

Cultuurzaal
In deze zaal is een betrouwbare Panasonic projector opgehangen, welke een hoge lichtopbrengst heeft. Deze projector is onderhoudsarm: de lamp gaat 5000-7000 uur mee. Daarbij is de projector erg stil waardoor het publiek zich beter op de presentatie kan concentreren. Deze projector projecteert op een elektrisch te bedienen projectiescherm van 280 centimeter breed. In de wand zitten aansluitingen voor HDMI en VGA zodat eenvoudig een laptop kan worden aangesloten. Met één druk op de knop gaat de beamer aan/uit en het scherm omhoog/omlaag.
Voor de weergave van geluid is gekozen voor een geluidset van Apart Audio. Ook het geluid is te regelen via het wandpaneel.

Geluidsinstallatie bar
Na het sporten kan er nog even genoten worden van een hapje en een drankje in de gezellige bar van het sportcentrum. Zonder geluidsinstallatie zou het lang zo gezellig niet zijn. De geluidsinstallatie van Apart Audio bestaat uit een versterker, vier luidsprekers en een subwoofer voor extra goede geluidskwaliteit. Achter de bar is een klein mengpaneel geïnstalleerd waarop ook microfoons of een DJ-set kan worden aangeloten.

Draadloze microfoons
Er zijn twee sets draadloze microfoons geleverd die op verschillende inprikpunten in het hele gebouw kunnen worden aangesloten voor situaties waarin een wedstrijd of voorstelling aangekondigd wordt, sportcommentaar wordt gegeven of een presentatie wordt gehouden. Het gaat om een handheld microfoon en een draadloze headset.

 

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2