Zorgboerderij Leidsche Hoeven

Ga terug naar het overzicht

Op dagactiviteitencentrum Natuurbeleving Leidsche Hoeven kunnen mensen met een beperking aan de slag in de vrije natuur. Er wordt hier een bijzondere verbinding gelegd tussen de natuur en maatschappelijk ondernemen. Voor de activiteiten die in deze zorgboerderij worden georganiseerd is in diverse ruimtes een audiovisuele installatie nodig. RDJ AV heeft deze geïnstalleerd, in nauwe samenwerking met van Eck Elektro.

Geluid
In de hoofdzaal is een geluidsinstallatie geïnstalleerd, voorzien van vier design luidsprekers van Apart Audio. Voor het weergeven van de lage tonen zijn twee subwoofers bij de bar geplaatst. Andere ruimtes zoals de expositie en de vergaderzaal zijn plafondluidsprekers en/of kleine luidsprekers aan de wand geplaatst.

We hebben compacte versterkers geleverd en een mediaspeler waarmee muziek kan worden afgespeeld van CD, radio, USB-stick, SD-geheugenkaart of via bluetooth vanaf een mobiele device. Tenslotte zijn er draadloze microfoons geleverd, met oplaadstation.

Beeld
In de hoofdzaal is een projectiesysteem geïnstalleerd voor de weergave van beeld. De Panasonic projector is zeer betrouwbaar en heeft een lichtopbrengst van 5000 ANSI lumen. Deze heeft ook bij daglicht een duidelijke weergave. Deze projector heeft weinig onderhoud nodig en de lamp heeft een lange levensduur vergeleken bij andere lampen. Bovendien is dit een zeer stille projector, 29 dB in Eco-stand, wat helpt om de aandacht van de kijkers vast te houden. Het projectiescherm is elektrisch te bedienen en heeft een breedte van maar liefst 320 centimeter. Hij zakt automatisch wanneer de projector wordt aangezet en rolt weer op als de projector wordt uitgezet. Leuk detail: de beamer staat achter het doorzichtscherm, zodat deze niet te zien is.

In de filmzaal is een 55-inch LCD scherm van Philips aan de wand gemonteerd. Bij dit scherm is een narrowcasting player geleverd waarmee filmpjes vertoond kunnen worden. Dit scherm wordt ingeschakeld door een bewegingsmelder, zodra er publiek in de zaal komt. Wanneer er niemand in de ruimte is gaat het scherm na enige tijd vanzelf uit. Tevens is het mogelijk om via vier knoppen op de wand zelf een filmpje te kiezen en aan te zetten.

Eenvoudige bediening
Eén van de belangrijkste dingen vinden wij de bedienbaarheid van de installatie. Dat is bij dit project weer uitstekend gelukt! We hebben een bedieningsinterface geprogrammeerd voor de iPad. Hiermee kan zowel de projectie als de geluidsinstallatie worden bediend. Makkelijker kan het niet! Wij wensen de medewerkers van de Leidsche Hoeven veel plezier bij het gebruiken en bedienen van deze prachtige installatie!

Op de website van Apart Audio staat ook een mooi artikel over dit project!

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
teamfoto