Beamtracking microfoons

Beamtracking microfoons

Ga terug naar het overzicht

Biamp Beamtracking microfoons tillen uw videoconferenties naar een veel hoger niveau. De spraakverstaanbaarheid is optimaal, terwijl u een maximaal gevoel van bewegingsvrijheid ervaart. Ideaal dus in de nieuwe anderhalvemeter samenleving! Wij hebben dit systeem zelf ook in onze vergaderruimte.

Hoe werkt het?
Bij Beamtracking worden microfoons op intelligente wijze automatisch gericht op degene die spreekt. Hierdoor ervaart u een hele directe audioweergave en is er sprake van een optimale spraakverstaanbaarheid. Eventuele andere geluiden in de ruimte worden niet opgepakt door de microfoon. De spreker kan zelfs tot maximaal 5 meter weglopen van de microfoon zonder audiokwaliteit te verliezen. Hierdoor is er maximale bewegingsvrijheid en is het mogelijk om op gepaste afstand toch in één ruimte met 1 microfoon online te vergaderen met deelnemers die zich elders in het land of in de wereld bevinden, zonder in te leveren op kwaliteit.

 • 360 graden bereik
 • 5 meter bewegingsruimte
 • Modellen voor op tafel, of in/aan het plafond
 • Hygiëne gewaarborgd
 • Acoustic Echo Cancellation

Anderhalve meter samenleving
Tijdens de huidige Corona-crisis wordt iedereen gevraagd om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Een goede videoconferentie microfoon zorgt ervoor dat het overbruggen van dit soort afstanden geen enkel probleem is. Sterker nog, met de juiste microfoon heeft men volledige bewegingsvrijheid in de vergaderruimte, óók als er 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Met deze microfoon is het dus ook mogelijk om tijdens de vergadering van je plek te lopen om aantekeningen te maken op een touchscreen of al lopend de ander te praten.

 

Meerdere microfoons in één
Videoconferentie microfoons uitgerust met beamtracking beschikken over vier zones van 90 graden die samen zorgen voor een bereik van 360 graden rondom de microfoon. Elke zone beschikt over een eigen microfooncapsule. In feite zijn er vier microfoons te vinden in één behuizing. Het signaal dat wordt opgepakt door één of meerdere van de vier microfooncapsules wordt gestuurd naar een stuk hardware waarop de Beamtracking microfoon is aangesloten. In de hardware worden diverse bewerkingen gedaan om de audiokwaliteit te verbeteren. Vanuit hier wordt het gesproken signaal door de videoconferencing software gestuurd, richting de deelnemer(s) aan de andere kant van het scherm. En dat allemaal zonder vertraging!

Kortom: wilt u kunnen videovergaderen waarbij de aanwezige deelnemers met gemak 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden, dan is dit een erg mooie oplossing.

 

De voordelen op een rij: 

 • Bewegingsvrijheid tot wel 5 meter vanaf de microfoon
 • Spreker wordt actief getrackt en gelockt
 • Meerdere sprekers kunnen tegelijk spreken
 • Alle microfoons zijn verkrijgbaar in zwart of wit
 • Het systeem wordt bekabeld via CAT-kabel
 • Gesprekken worden intelligent gemixt
 • Men vindt geen hinder van onwenselijke achtergrondgeluiden
 • Er is geen galm of echo aanwezig tijdens de meeting
 • Te gebruiken met alle videoconferencing aanbieders
 • Een zeer directe en natuurlijke audioweergave

 

Modellen van de Biamp Beamtracking Microfoon 

 

Tafel microfoon
De TTM modellen kunnen gebruikt worden op een tafel. Leg deze in het midden van tafel of wanneer de tafel groot genoeg is kunnen er meerdere modellen gebruikt worden. De kabel loopt weg door een subtiel doorvoergaatje onder de microfoon.

Plafond microfoon
De TCM-XEX modellen worden geïnstalleerd in het plafond. Verkrijgbaar in zwart en wit. Bijzonder is het formaat, waardoor deze microfoons zeer onopvallend geïnstalleerd kunnen worden. Via een PoE kabel worden één of meerdere modellen aan elkaar en de DSP verbonden.

Pendel microfoon
De TCM-1 microfoons worden ook wel pendel microfoons genoemd. Via een stabiele kabeldoorvoer worden ze in een ruimte naar beneden gehangen. Gekoppeld aan een PoE versterker kan het signaal van de microfoon worden doorgevoerd naar de DSP basis systeem.

 

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van Biamp Nederland.

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2