Camerasystemen in kerken

Camerasystemen in kerken

Ga terug naar het overzicht

Kerkdiensten zijn een mooi voorbeeld van een hybride evenement. Momenteel is er geen limiet meer aan het aantal mensen dat de dienst bijwonen, maar toch zal een deel van de gemeente de diensten voorlopig nog thuis meemaken. Dankzij de moderne techniek is dat mogelijk. Wij zorgen er graag voor dat de gemeenteleden thuis het gevoel hebben tóch in de kerkdienst aanwezig te zijn.  Met de juiste kennis en apparatuur kunnen we u helpen om dit te realiseren.

De afgelopen weken hebben we veel kerken voorzien van een camerasysteem. Vaak wordt gekozen voor twee PTZ-camera’s, zodat er geschakeld kan worden tussen bijvoorbeeld de voorganger en het combo of de organist.  Een goede zoomfunctie zorgt er voor dat er ook details in beeld kunnen worden gebracht.

De aansturing van de camera’s maken wij graag zo eenvoudig mogelijk, bijvoorbeeld via een joystick. Hiermee kan men in- en uitzoomen en er kunnen vooraf geprogrammeerde presets worden opgeroepen om snel het juiste beeld te kunnen tonen. Een andere mogelijkheid is bediening via een voorgeprogrammeerde app op een tablet. Dit maakt de bediening uiterst eenvoudig en overzichtelijk. Dat is vooral handig als meerdere mensen met het systeem moeten kunnen werken.

Heeft u hulp nodig bij de aanschaf van de camera’s en/of bij het programmeren van de presets?
We helpen u graag, zodat de gemeenteleden thuis het gevoel hebben dat ze toch bij de kerkdiensten aanwezig kunnen zijn.

 

Reactie van een tevreden klant:

“Direct nadat bekend werd dat wij als gemeente niet meer als geheel konden samenkomen hebben we contact opgenomen met RDJ AV om naast de al bestaande audio uitzending ook videostreaming mogelijk te maken. RDJ AV heeft de complete installatie naar volle tevredenheid verzorgd. Dankzij videostreaming ervaren gemeenteleden in deze moeilijke periode zich meer betrokken bij de kerkdiensten.”

Gert-Jan Streefkerk
lid College van kerkvoogden Hersteld Hervormde Gemeente Veenendaal

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2