Goed geluid op het sportveld

Goed geluid op het sportveld

Ga terug naar het overzicht

Er wordt veel gesport in Nederland. Bij vrijwel iedere vorm van sport is muziek en het omroepen van informatieberichten onmisbaar geworden. Daarvoor is goede audiovisuele apparatuur nodig. Zo zorg je voor goed geluid op het sportveld. Denk daarbij aan:

  • Centrale geluidsinstallatie, voorzien van verschillende zones
  • Energiezuinige versterker, zodat de zones los van elkaar bediend kunnen worden
  • Eenvoudig te bedienen: alles in 1 afsluitbaar rack. Zo raakt de installatie niet ontregeld door onkunde
  • Omroepinstallatie met bedienpaneel: de juiste boodschappen in de juiste ruimte(s)
  • Weer- en UW-bestendige luidsprekers met uitstekende spraakverstaanbaarheid op grote afstand
  • Narrowcastingsysteem voor sport-uitslagen, mededelingen en andere informatie
  • Verhuur van (extra) audiovisuele apparatuur voor sportevenementen

Kies voor een flexibel geluidssysteem

Op een sportcomplex zijn veel verschillende gebruikers, en daarmee vaak ook uiteenlopende wensen voor het audiovisuele systeem. Veel sportaccommodaties kiezen voor een flexibel systeem met een DSP processor. Dit is een apparaat die signalen van alle kanten kan verwerken, optimaliseren en routeren naar de juiste speakers. Het mooie van dit systeem is, dat alle instellingen digitaal zijn opgeslagen en niet door een gebruiker kunnen worden aangepast, waardoor deze installatie jarenlang stabiel zal draaien.
Op de DSP kunnen we een module met extra ingangen en een module met extra uitgangen aansluiten. Hierdoor is er altijd genoeg capaciteit: ook de speakers, beamers en muziekcomputer in de kantine en voetbalkantine kunnen op deze processor worden aangesloten.

Om alle speakers aan te kunnen sturen, is een energiezuinige versterker met 8 kanalen en genoeg vermogen onmisbaar, zodat alle zones los vak elkaar bediend kunnen worden. Zo kan er in de sporthal muziek worden weergegeven terwijl op het veld buiten alleen de omroep te horen zal zijn.
De installatie plaatsen we in een afsluitbaar rack, waardoor niemand onbedoeld de instellingen kan wijzigen. Bovendien staat de apparatuur hierdoor stofvrij, wat de levensduur van de apparatuur aanzienlijk ten goede komt.

Bediening en omroep
De gehele installatie kan worden aan- en uitgeschakeld via een bedienpaneel met omroepmicrofoon. Er kan direct worden omgeroepen in alle ruimtes, of juist alleen in de geselecteerde zones. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de sporthal, buiten op de sportvelden, de kleedruimtes, de kantines en jury- en vergaderruimtes. Ook op andere plekken in het sportcomplex kunnen we desgewenst omroepmicrofoons plaatsen, waardoor er vanaf meerdere plekken omgeroepen kan worden bij calamiteiten.

Goed geluid op het sportveld
Op de sportvelden buiten is geluidsversterking ook van belang. Niet alleen voor de live wedstrijdverslagen, maar ook in het kader van de veiligheid. In het verleden werd dit gerealiseerd met hoornluidsprekers en klonk het geluid buiten niet zelden blikkerig en moest men moeite doen om de berichten goed te kunnen verstaan.

De weer- en UV-bestendige luidsprekers van het merk Community hebben voldoende vermogen voor uitstekende spraakverstaanbaarheid op het gehele buitenterrein. Deze luidsprekers zorgen zelfs op grote afstand nog voor goede verstaanbaarheid. Om de geluidskwaliteit zelf te ervaren bieden we klanten de mogelijkheid voor een demo op locatie. Dit zorgt tot nu toe altijd voor verbazing over het heldere geluid, zelfs op grote afstand.
Bij Sparta Nijkerk zorgden we voor goed geluid op het sportveld: Lees hier meer over dit project.

In het kader van kostenbesparing denken we vooraf na over de beste posities voor de luidsprekers. We zorgen voor een goede dekking op de sportvelden. Daarbij is het wenselijk dat er zo min mogelijk kabels hoeven te worden getrokken. Dit houdt de kosten lager.

Muziek op het hoofdveld, met of zonder begrenzer
Op het hoofdveld is vaak veel publiek aanwezig en wil men op een goed volume muziek kunnen afspelen. We realiseren op de meeste sportaccommodaties een aansluiting voor een laptop op de tribune, evenals een aansluiting voor een draadloze microfoon. Deze heeft zelfs op de middenstip nog een goed bereik. Het volume kan indien gewenst worden begrensd, zodat de geluidsnormen niet zullen worden overschreden. Dit is van belang voor sportvelden die aan een woonwijk grenzen.

Geluid in sporthallen
Voor sporthallen hebben we luidsprekers in het assortiment welke zijn voorzien van het certificaat ‘balbestendigheid’. Dit zorgt voor een veilige situatie. Een sporthal kan vaak door middel van een wand in twee zalen worden opgedeeld. Hier kunnen we de geluidsinstallatie ook op inregelen: deze kunnen in twee zones worden verdeeld. Hierdoor is het mogelijk om in beide zalen tegelijkertijd gebruik te maken van de installatie. Aan beide kanten van de zaal kan (los van elkaar) muziek worden afgespeeld en is er een microfoon beschikbaar.

Sportkantines
Een sportcentrum heeft uiteraard één of meerdere kantines, waar natuurlijk ook gebruik moet kunnen worden gemaakt van de omroep- en muziekinstallatie. Soms is er zelfs een terras buiten. Ook deze ruimtes kunnen we voorzien van audiovisuele apparatuur, zoals een geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek en narrowcastingschermen voor een goede informatievoorziening.

Voor buitenruimtes hebben we weerbestendige luidsprekers ten behoeve van achtergrondmuziek én omroep. De muziek van binnen kan zo ook buiten aan worden gezet wanneer er gebruik wordt gemaakt van het terras bij mooi weer. Wanneer er buiten geen geluid nodig is zullen de speakers uitstaan. Ook zullen omroepberichten waar nodig op het terras te horen zijn.

Vergader- en lesruimtes
We hebben ruime ervaring met het inrichten van vergaderruimtes. Deze kunnen we voorzien van een presentatiescherm met geluid. Indien wenselijk kan er vanuit een lesruimte ook omgeroepen worden en/of zijn de omroepberichten ook in deze ruimtes te horen. Zo ontstaat een zeer flexibel en multifunctioneel sportcomplex waarbij de audiovisuele techniek zorgt voor veel gemak.

Meer weten?
We komen graag langs bij u op locatie om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op: 0318-845980.

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2