Goed geluid en licht op kantoor

In Rotterdam hebben we in een kantoorpand van een financiële dienstverlener een zeer complete oplossing gerealiseerd voor geluid en licht. Meerdere ruimtes in dit pand zijn op audiovisueel gebied van alle gemakken voorzien. Bovendien is gezorgd voor meer sfeer in de kantine door middel van verlichting.

Geluid
De trainingsruimte en de kantine zijn voorzien van een eenvoudig te bedienen geluidsinstallatie. Er zijn twee draadloze microfoons geïnstalleerd: een handheld en een headset, welke door middel van encryptie beveiligd zijn tegen afluisteren. Bij de microfoons is een laadstation geleverd zodat de microfoons altijd opgeladen zijn voor gebruik.

In beide ruimtes zijn luidsprekers van Apart Audio opgehangen. Deze zijn fraai vormgegeven en geoptimaliseerd voor het weergeven van achtergrondmuziek. Om bij een (bedrijfs)feestje goede muziek te kunnen afspelen, hebben we twee subwoofers gemonteerd aan het plafond. Op het terras zijn twee weerbestendige luidsprekers geïnstalleerd aan degelijke op maat gemaakte aluminium palen, welke we hebben laten poedercoaten in de kleur van het gebouw. Deze palen zijn licht van gewicht en weersbestendig. De speakers zijn echte eye-catcher (en ear-catcher!), op het prachtige terras met uitzicht over Rotterdam!

Bediening
Via een duidelijk bedienpaneel kunnen enkele functies bediend worden, zoals aan/uit en het volume. De installatie zal hierdoor niet zomaar ontregeld raken. Zowel de trainingsruimte als de kantine hebben een eigen bedienpaneel aan de wand. De speakers op het terras zijn ook eenvoudig aan/uit te zetten, zodat zij alleen aan staan wanneer het terras ook daadwerkelijk wordt gebruikt, zodat er niet onnodig energie wordt verbruikt.

Verlichting
Om sfeer te creëren in de kantine zijn er twintig LED-spots geïnstalleerd, welke in alle kleuren is in te stellen. Deze LED-spots zijn zeer energiezuinig en hebben een lange levensduur. Deze lampen schijnen op de kolommen bij de ramen van de kantine, wat voor veel kleur en sfeer zorgt. Via een duidelijk knoppenpaneel zijn diverse kleuren en patronen geprogrammeerd.

Apparatuurkast
De internettuner, processor en versterkers zijn in een los frame gemonteerd, welke in een keukenkastje is geplaatst. Hierdoor kan de apparatuur voor service eenvoudig uit de kast worden gehaald. Het gebruik van een frame vergroot de betrouwbaarheid en vermindert de kans op storingen in de toekomst.

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV