Presentatieruimte, Barneveld

In Barneveld is het bedrijf “Zonnepanelen op het dak” gevestigd. Zij leveren grote zonnepanelen-installaties bij agrariërs. Dit doen zij met veel succes. Onlangs hebben ze een nieuw pand laten bouwen, waar RDJ AV de audiovisuele installatie mocht leveren.

Presentatieruimte
De presentatieruimte is voorzien van een beamer met hoge lichtopbrengst. Ook bij veel daglicht is het beeld helder en goed zichtbaar. De beamer van Panasonic heeft een Eco-stand, waardoor de lamp tot wel 7000 uur meegaat. Wel zo duurzaam, aangezien deze beamer bij een bedrijf in zonnepanelen hangt. Bijkomend voordeel van de Eco-modus is het lage geluidsniveau van slechts 29 dB.

Het beeld wordt geprojecteerd op een elektrisch bedienbaar presentatiescherm, welke in het systeemplafond is geïntegreerd. Hierdoor is het scherm niet zichtbaar als de projector niet wordt gebruikt. Het scherm is 1,9 meter breed en rolt automatisch uit als de projector wordt ingeschakeld. Bij het uitschakelen van de projector rolt het scherm automatisch weer op.

Geluidsinstallatie
We hebben een versterker geleverd met vier stereo ingangen. Deze ingangen geven het geluid weer van de verschillende bronnen. Zo is er een aansluiting voor een telefoon en een bluetooth ontvanger. Op de derde uitgang zit de beamer, die automatisch geselecteerd wordt als de beamer aangezet wordt. Op deze versterker is het ook mogelijk om een microfoon aan te sluiten.

In het systeemplafond zijn acht witte speakers geïnstalleerd, die het vermogen hebben om een feestje te maken. Ook plaatsten wij een kleine subwoofer om goed laag geluid weer te geven. Zo kan er ook een goed feest gegeven worden.

Bediening
Om de installatie eenvoudig te laten werken is een bedienpaneel in de muur gemaakt. Via dit bedienpaneel wordt de beamer ingeschakeld en is ook  het volume van de beamer te bedienen op de geluidsinstallatie. Door gebruik te maken van dit paneel is de afstandsbediening niet meer nodig en is het niet mogelijk om het systeem te ontregelen in het menu. Dit komt dus de betrouwbaarheid aanzienlijk ten goede.

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV