Sound Masking

Sound Masking

Ga terug naar het overzicht

In Nederland schieten de kantoortuinen als paddenstoelen uit de grond. Elk bedrijf wil open ruimten en glaswanden in de kantooromgeving. Als medewerkers eenmaal in deze kantoortuinen werken, komen ze tot de ontdekking dat het knap lastig is om je goed te kunnen concentreren op je werk. Want op nog geen 5 meter afstand voert een collega een luidruchtig telefoongesprek, een andere collega vertelt net iets te hard een grappige anekdote waar je toch even naar luistert, of twee langslopende collega’s doen je van je werk afdwalen. Dit maakt het open kantoor tot het duurste kantoor dat er is, omdat de productiviteit enorm afneemt. (Bron: NRC)

Vaak wordt er in de kantoortuinen daarom akoestisch materiaal toegevoegd. Hierdoor is dan wel het geluidsvolume enigszins gedaald, maar door de stille ruimte, hoor je nu juist nog beter wat er op 10 meter afstand besproken wordt. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Daarom is het nu tijd voor Sound Masking!

Sound Masking reduceert het omgevingsgeluid door een speciale ruis toe te voegen aan de ruimte.  Door deze ruis gedurende de dag steeds in volume te veranderen, wordt het waarneembare gebied verkleind. Het mooie van dit systeem is, dat het je helemaal niet opvalt, tot je het systeem uitzet. Die gewaarwording overtuigt vele klanten direct: als we het systeem uitzetten, komt al het omgevingsgeluid weer op je af en voel je meteen de drukte om je heen weer. Dit geeft sommige mensen zelfs een gestresst gevoel en het leidt tot meer ziekteverzuim en zelfs burn-outs. (Bron: NRC)

 

De grootste voordelen van Sound Masking zijn:

– Het reduceren van lawaai op kantoor
– Meer productiviteit door minder achtergrondlawaai
– Meer privacy bij gesprekken tussen werknemers en kortstondig overleg
– Een betere akoestische omgeving die prettiger aanvoelt

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Soundmasking in jouw situatie?
Neem dan snel contact met ons op voor een gratis demo!

Ga terug naar het overzicht

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2