Sound Masking

Kantoortuinen leiden je af

In Nederland schieten de kantoortuinen als paddenstoelen uit de grond. In moderne kantoren zie je veelal open ruimtens met glaswanden. Als medewerkers eenmaal in deze kantoortuinen werken, ontdekken ze dat ze snel afgeleid worden en nauwelijks meer aan werken toekomen. Mensen gaan thuiswerken als ze zich écht willen concentreren op een taak.

De lange-termijn-gevolgen van geluidsoverlast in kantoortuinen: 
1. Concentratieproblemen
2. Frustratie
3. Onrustig gevoel
4. Vermoeidheid
5. Hoofdpijn. 

Dat kan anders!

Sound Masking zorgt voor een beter werkklimaat in kantoortuinen. Hieronder leggen we graag uit hoe dit werkt.

 

Hoe werkt Sound Masking?

Sound Masking reduceert het omgevingsgeluid. Dat is nodig, omdat omgevingsgeluid voor een gestresst gevoel zorgt bij werknemers. Het leidt tot meer ziekteverzuim en zelfs burn-outs. Hierdoor is de kantoortuin het duurste kantoor dat er is. (*)

Door een aantal kleine speakers te installeren boven het plafond, voegen we een speciale ruis toe aan de ruimte. Deze ruis verandert gedurende de dag in volume, waardoor het waarneembare gebied wordt verkleind. Het mooie van dit systeem is, dat het je helemaal niet op lijkt te vallen, tot je het systeem uitzet. Die gewaarwording overtuigt vele klanten direct: als het systeem wordt uitgezet, komt al het omgevingsgeluid weer op je af en merk je meteen de drukte om je heen weer.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Sound Masking in uw situatie? Neem dan contact met ons op voor een gratis demo!

* Bron: Japke-b Bouma in NRC: “Ja, we zijn langer ziek in de kantoortuin” / “Het drukke open kantoor is het duurste kantoor dat er is”

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Akoestisch materiaal?!

Meestal wordt er in de kantoortuinen veel akoestisch materiaal toegevoegd om geluidsoverlast tegen te gaan. Hierdoor is dan wel het geluidsvolume enigszins gedempt, maar door de stille ruimte, hoor je nu juist nóg beter wat er op 10 meter afstand besproken wordt. Het toevoegen van akoestisch materiaal is dus niet de oplossing.

Daarom is het tijd voor Sound Masking! Dit systeem zorgt voor een rustige en veilige werkomgeving. door geluid toe te voegen aan de ruimte. Hierdoor ontstaat er meer privacy omdat gesprekken minder goed te horen zijn door anderen. Ook kunnen werknemers zich een stuk beter concentreren op hun werk. Dit leidt tot betere prestaties en zo verdient dit systeem zich in no-time weer terug!

We laten het u graag vrijblijvend ervaren.

Plan een gratis demo!

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2