Begraafplaats Ede

De aula van de Algemene Begraafplaats in Ede is flink verbouwd en gemoderniseerd. RDJ AV heeft in opdracht van ITN het audiovisuele gedeelte gerealiseerd: een eenvoudig te bedienen geluidsinstallatie en LCD-schermen voor goed beeld.

Microfoons
In meerdere ruimtes is gezorgd voor een draadloos microfoonsysteem van Sennheiser, inclusief een laadstation, zodat de microfoons altijd naar behoren werken. Ook is er een condensatormicrofoon geinstalleerd om het geluid uit de zaal ook in de bijzalen te kunnen weergeven. Ook kan via deze microfoon een opname gemaakt worden van zowel muziek, spraak als samenzang.

Luidsprekers
Als hoofdluidsprekersysteem hebben wij twee JBL luidsprekers geïnstalleerd, aangevuld met twee compacte subwoofers. Deze luidsprekers geven een mooi natuurgetrouw geluid en zijn ook zeer geschikt voor het versterken van muziek. In diverse bijzalen zijn 16 fraaie plafondluidsprekers zonder rand gemonteerd. Deze tweeweg luidsprekers verkleuren niet en blijven jaren lang mooi wit. Ook zijn deze qua frequentie ingesteld op gespreksruimten, zodat met achtergrondmuziek geen overlast met spraak ontstaat. Ook is het mogelijk om de luidsprekers per zaal in/uit te schakelen.

Eenvoudige bediening
Voor de bediening is in meerdere ruimtes gezorgd voor een bedienpaneel met kleurenscherm. Hiermee is het systeem eenvoudig te bedienen. In de grote zaal is een 7-inch touchpaneel gemonteerd voor de bediening van de audiovisuele installatie. Met dit paneel kan het systeem worden in- en uitgeschakeld, het volume worden geregeld, de geluidsbron worden gekozen en de muziek vanaf de audiospeler worden gestart. De titels van de tracks worden weergegeven op dit scherm zodat niet “per ongeluk” het verkeerde nummer wordt gestart. Wel zo prettig als het gaat om begrafenissen. Het systeem is tevens zo geprogrammeerd dat bij het opstarten de basisinstellingen worden opgeroepen. Daardoor wordt voorkomen dat microfoons voor de bijeenkomst per ongeluk aan staan of onbedoeld instellingen van een andere activiteit nog actief zijn.

86 inch LCD-scherm
In de grote zaal hebben we een 86-inch LG LCD-display gemonteerd. Dit scherm heeft een diagonaal van +/- 218 cm en heeft een extra hoge helderheid van 500cd/m², deze helderheid is nodig in verband met de grote raampartij naast het scherm. Dit voorkomt dat er bij zonnig weer flets beeld ontstaat en slecht te zien is achterin de zaal. Op het scherm kunnen beelden van een laptop getoond worden. Achter in de zaal bij de regiepositie, is een HDMI en VGA+ audio inprikpunt gerealiseerd. De eventuele audio van het scherm wordt naar de geluidsinstallatie geleid en is via de luidsprekers te horen.

Het aan- en uitzetten van het grote scherm gaat via het touch-paneel. Door een eenvoudige knop op het paneel en inprikken van een laptop wordt de presentatie weergegeven. Bij drukke begrafenissen kan een bijzaal worden gekoppeld met één druk op de knop. Hierdoor zal het scherm aan gaan en het geluid van de grote zaal doorgeschakeld worden.

Camera
In de grote zaal is een PTZ-camera met een FullHD-resolutie aan de wand gemonteerd. Hierdoor is het mogelijk om de beelden van de bijeenkomst op te nemen. Als het erg druk is en er niet ruimte genoeg is in de grote zaal, kan men de bijeenkomst ook in één van de bijzalen meemaken via een live-verbinding.
Om de camera te kunnen bedienen is een klein bedienpaneel met een joystick geleverd. Naast het kunnen bewegen en zoomen van de camera, is het ook mogelijk hiermee van te voren ingestelde presets op te roepen door middel van de cijfertoetsen op het paneel. Bij de joystick is ook een 7-inch afkijkmonitor geïnstalleerd met een ingebouwde SD-recorder. Hierdoor is het mogelijk om de bijeenkomsten in beeld en geluid op te nemen.

De Algemene Begraafplaats heeft gekozen voor een zeer compleet audiovisueel systeem.
We vertrouwen er op dat het zal bijdragen aan een waardig afscheid van dierbaren.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021