Airborne Luchtlandingen en Herdenking

Op 16 september 2023 hebben we een bijzondere opdracht mogen uitvoeren voor de Gemeente Ede. We hebben dit jaar voor het eerst de geluidsversterking voor de Airborne Luchtlandingen en Herdenking gerealiseerd op de Ginkelse Heide.

45.000 bezoekers hebben kunnen genieten van een goed en helder geluid, zowel op het Herdenkingsplein, als op de heide over een afstand van 1,5 kilometer.

De Herdenking werd geopend door Rogier Pelgrim. Hij schreef een speciaal Airborne lied: “Geef je aan de wind”. Daarna waren er diverse toespraken: burgemeester René Verhulst van Ede, luitenant-generaal Andrew Harrison van het Parachute Regiment, brigadegeneraal Cas Schreurs van 11 Luchtmobiele Brigade en door de dominee van 16 Air Assault Brigade. Er was indrukwekkende muziek van het Regimentsfanfare Garde Grenadiers & Jagers en de Pegasus Pipes & Drums.

De Herdenking was te volgen op informatieschermen van Mobiscreen. Omroep Gelderland heeft de herdenking live uitgezonden. De uitzending is nog terug te kijken: Livestream Airborne Herdenking 2023.

79 jaar geleden werden bijna 2000 Britse parachutisten gedropt op de Ginkelse Heide als onderdeel van Operatie Market Garden. Het doel was om de brug bij Arnhem te veroveren. Dit mislukte, het was een brug te ver. Vele militairen sneuvelden of raakten vermist.

Het was bijzonder om als Edes bedrijf een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan dit evenement! We danken de organisatie van de Airborne Luchtlandingen & Herdenking voor de mooie opdracht, de goede organisatie en de prettige samenwerking!

We hebben enorm veel positieve reacties gekregen op onze bijdrage aan dit evenement. Sprekers, muzikanten en bezoekers hebben kunnen genieten van een de goede kwaliteit van het geluid, waardoor de inhoud van de toespraken, en de woorden uit het lied beter kon landen bij de bezoekers.

Eén van de reacties:

“Mijn complimenten! Voor het eerst sinds meer dan 20 jaar op de hei de herdenking woord voor woord kunnen verstaan!” (bron: LinkedIn)

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2