Roseboom, Ede

Roseboom-Ede is een familiebedrijf met een historie van bijna 75 jaar. In die periode is een bedrijf opgebouwd met een uitstekende reputatie op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, horizontaal en verticaal transport, aanleg van warmtenetwerken, saneringen en sloopwerken. Eind 2018 is er gestart met de bouw van hun nieuwe kantoorpand aan de Galvanistraat. RDJ AV mocht dit nieuwe pand van moderne audiovisuele techniek voorzien, in opdracht van installatiebedrijf ITN.

Entree
In de entree hebben we een narrowcasting scherm gemonteerd. Dit scherm heeft een ingebouwde player, zodat de informatie zonder tussenkomst van een computer, beeld kan weergeven. Dit scherm schakelt op gezette tijden automatisch aan- en uit, zodat deze niet elke dag handmatig hoeft worden in- en uitgeschakeld.

Voor het weergeven van deze narrowcasting informatie hebben we een systeem geleverd, waarmee de medewerkers eenvoudig via elke PC, online de mededelingen, foto’s, filmpjes en andere gegevens kunnen uploaden. Uiteraard in de eigen huisstijl. Ook kunnen meerdere gebruikersrechten worden toegekend, waardoor iedereen zijn eigen stukje tekst kan aanpassen. Zo blijft de informatie op het scherm actueel, met minimale inspanningen. Ook interesse in zo’n systeem? Dit informatiesysteem kunnen we 30 dagen gratis op demo aanbieden, zodat u het eens kunt uitproberen.

 

Vergaderruimtes
Bij Roseboom is goed nagedacht over de vergaderruimtes. Zo zijn sommige ruimtes aan elkaar te koppelen, zodat men waar nodig een grote ruimte tot de beschikking heeft. Normaliter zijn het drie vergaderruimtes. In één van deze vergaderruimtes hebben we een groot scherm van 75 inch opgehangen. Dit scherm heeft een diagonaal van maar liefst 190 cm. Het beeld is dus ook goed zichtbaar wanneer de tussenwand open is.
In een andere vergaderruimte hebben we een scherm van 49 inch geïnstalleerd. Wij houden van eenvoudige bediening én van een lange levensduur. Daarom hebben we een HDMI-aansluiting bij het scherm gemaakt. Hierdoor hoeft de HDMI-kabel niet steeds in- en uit het scherm gehaald te worden en gaan de connectoren in het scherm langer mee.
In de wanden hebben we een duidelijk bedienpaneel geïnstalleerd, waarmee de schermen eenvoudig te bedienen zijn. Alle functies voor dagelijks gebruik zitten er op. Zoals aan/uit, volume en bronkeuze. Het systeem is hierdoor betrouwbaarder, want men kan niet per ongeluk aan allerlei andere instellingen komen. Een afstandsbediening is niet meer nodig en kan dus ook niet meer rondslingeren in de ruimte of kwijtraken.

Verrijdbaar scherm
Ten behoeve van meerdere vergaderruimtes hebben we een Samsung Flip geleverd. Dit gave scherm mag niet ontbreken in zo’n mooi nieuw kantoorpand! Met de Samsung Flip op een trolley verander je elke ruimte snel en makkelijk in een multifunctionele presentatieruimte. Men kan eenvoudig een presentatie draadloos weergeven op het 55-inch scherm, en er met de bijgeleverde pen overheen schrijven.

Door de gemakkelijke bediening kan iedereen met dit scherm werken, de beelden later opslaan en delen. Door de kantelbare (liggend of staand formaat) en de verrijdbare opstelling zijn er zeer veel gebruikersmogelijkheden! Hier zullen de mensen van Roseboom nog veel plezier van gaan hebben.

 

Kantine
Natuurlijk mag een goede geluidsinstallatie in het pand van Roseboom niet ontbreken. In de kantine hebben we deze gerealiseerd, samen met een hele gave beameropstelling. We hebben een Panasonic beamer geleverd met een hoge lichtopbrengst. Deze projector is vrijwel onderhoudsvrij en indien ingesteld op de ECO modus gaat de lamp zelfs 7000 uur mee. Deze projector is ook erg stil met een geluidsniveau van 35dB of in ECO mode 29dB. Zo gaat de aandacht uit naar de presentatie en niet naar de projector. De projector is in het systeemplafond gemonteerd, zo is deze niet zichtbaar als hij niet gebruikt wordt. Bijkomend voordeel is dat hij dan ook nauwelijks stof vangt, wat de levensduur ten goede komt.

Ook het projectiescherm is in het systeemplafond geïntegreerd. Hierdoor is het scherm volledig onzichtbaar als deze niet wordt gebruikt. Het scherm zakt automatisch zodra de projector wordt ingeschakeld, en rolt weer op zodra de projector wordt uitgezet. Ideaal!

 

Met alleen een beamer en projector zijn we er nog niet. Ook de speakers zijn in het systeemplafond verwerkt. Er zijn 8 witte speakers gemonteerd, die het vermogen hebben om een feestje te maken.  Ook is er een kleine subwoofer boven het plafond geplaatst om goed laag geluid weer te kunnen geven. De plafondspeakers zijn inclusief achterhout gemonteerd, wat het doorzakken van plafondplaten voorkomt. Hierdoor blijft het plafond een stuk langer mooi en veilig.

Voor de geluidsinstallatie hebben we een versterker gekozen met vier stereo ingangen voor de verschillende bronnen. Er is een aansluiting voor een telefoon en een bluetooth ontvanger. Op de derde uitgang komt de beamer, die automatisch geselecteerd wordt als de beamer aangezet wordt. Op deze versterker is het ook mogelijk om een (draadloze) microfoon aan te sluiten, welke we ook meegeleverd en geïnstalleerd hebben. Wel zo handig voor bedrijfspresentaties, bedrijfsfeestjes etc.

 

 

Bediening
Ook in de kantine is een duidelijk bedienpaneel aan de wand gemonteerd om de beamer mee aan/uit te schakelen en het volume van de geluidsinstallatie te regelen. Iedereen die deze ruimte gebruikt kan op deze manier met de beamer en de geluidsinstallatie overweg.

Om de beelden van een laptop op een betrouwbare manier naar de beamer te transporteren is er een HDMI en een VGA aansluitpunt in de wand gemonteerd. Vanaf dit aansluitpunt wordt het signaal via een HDMI en een VGA kabel naar de projector getransporteerd. Kortom: geen gedoe meer met losse kabels en afstandsbedieningen.

Weergave beveiligingscamera’s
In en om het pand zijn diverse beveiligingscamera’s aangebracht. Om de beelden hiervan weer te geven, hebben wij een 75-inch LCD scherm geïnstalleerd. Dit scherm heeft een hoge lichtopbrengst waardoor ook bij invallend zonlicht van buiten de beelden goed te zien zijn met een hoog contrast en echte kleuren weergave.

Wij wensen alle medewerkers en relaties van Roseboom veel plezier met de nieuwe schermen, beamer en geluidsinstallatie!

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021