VEG Hilversum

In het voorjaar van 2019 hebben we de geluidsinstallatie van de Vrije Evangelie Gemeente in Hilversum geheel vernieuwd, zodat deze weer voldoet aan de eisen van deze tijd. In het kerkgebouw waren drie losse installaties, die door ons zijn geïntegreerd tot één systeem.

Met name de muziekinstallatie voldeed niet meer aan de huidige eisen. Er is een nieuw mengpaneel gekomen en een duidelijk bedienpaneel, welke eenvoudig door iedereen te bedienen is. Een doorgewinterde ervaren technicus is niet elke zondag meer nodig. Het systeem start altijd op in de basisstand, zodat de installatie altijd werkt zoals is ingesteld. Een aantal veel gebruikte functies zijn handmatig te bedienen door de gebruiker. Bovendien kan de installatie ook bediend worden via iPad/tablet, waardoor de technicus overal in de kerk plaats kan nemen.

Reactie van de klant:
“Het geluid van de luidsprekers is nu zo goed verstaanbaar, dat men de ringleiding niet meer nodig heeft!”

 

Video-installatie 2020

Nadat de kerkdiensten vanwege corona hoofdzakelijk online werden gehouden, ontstond bij de VEG in Hilversum de behoefte aan een videosysteem. RDJ AV is benaderd om dit te realiseren. Er zijn twee camera’s geïnstalleerd ten behoeve van de online uitzending. Deze worden bediend via een joystick. Hiermee kan men de camera live bedienen, maar er kunnen ook pre-sets worden ingesteld.

Samen met de nieuwe videoswitser is het technisch team nu in staat om te kunnen schakelen tussen een overzichtsbeeld en een close-up van bijvoorbeeld de voorganger. Ook de presentatie die op de LCD-schermen in de zaal te zien is kan worden weergegeven op de online uitzending, evenals het geluid dat in de kerkzaal te horen is.  Tussen de presentatie-PC en de videoswitcher is een scaler geplaatst die het beeld van de PC aanpast naar het juiste formaat voor de uitzending.

 

Om de gebruikers vertrouwd te maken met het systeem hebben we een korte training gegeven over het gebruik van het nieuwe videosysteem.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021