Kerken

Wij zijn dé AV-specialist van kerkelijk Nederland. Wij zorgen er graag voor dat kerken beschikken over een betrouwbare audiovisuele installatie, welke eenvoudig door iedereen te bedienen is.

Vele kerken in de regio’s Ede, Barneveld, Veenendaal, Arnhem, Hilversum, Gouda, Den Haag en Amsterdam gingen u voor. Neem gerust contact op met de hieronder genoemde kerken voor de gebruikerservaringen.

Het doel is dat de boodschap helder overkomt bij alle luisteraars, zowel in de kerkzaal als degenen die thuis meekijken. Dit bereiken wij, door onze kennis en expertise over kerken, geluid en installatietechniek te bundelen.

We geven daarbij extra aandacht aan bedieningsgemak, spraakverstaanbaarheid, integratie en de afwerking. Wij onderscheiden ons van andere AV-bedrijven. Waarom? Dat vertellen we u graag in een persoonlijk gesprek.

We dragen met veel plezier een steentje bij aan de techniek in uw kerkelijke gemeente. We komen graag bij u langs om met u mee te denken over een passende oplossing in uw situatie. U bereikt ons via 0318- 845980 of stuur ons een e-mail: info@rdj-av.nl

1 2

Audiovisuele installaties in kerken

Het doel is dat de boodschap helder overkomt bij alle luisteraars, zowel in de kerkzaal als degenen die thuis meeluisteren. Dit bereiken wij, door onze kennis en expertise over kerken, geluid en installatietechniek te bundelen.

We geven daarbij extra aandacht aan bedieningsgemak, spraakverstaanbaarheid, integratie en de afwerking. Wij onderscheiden ons van andere AV-bedrijven. Waarom? Dat vertellen we u graag in een persoonlijk gesprek.

Bedieningsgemak
De nieuwe generatie geluidsapparatuur kent slechts één knop: de aan-/uit-schakelaar. De overige bediening vindt plaats via een eenvoudig wandpaneel, touchscreen of tablet. Daarop vindt u alleen de knoppen die voor u als gebruiker van belang zijn. Zo kunnen er geen instellingen onbedoeld gewijzigd worden. Elke keer dat u de installatie aanzet, keert deze automatisch terug naar de oorspronkelijke instellingen. Handig, zeker als de installatie ook door anderen wordt gebruikt.

Het nadeel van draadloze microfoons is dat de batterijen leegraken, ook tijdens een kerkdienst of (t)rouwdienst.
Daarom leveren we draadloze microfoons met een laadstation. U hoeft geen batterijen te verwisselen, maar de batterijen worden automatisch herladen.

Spraakverstaanbaarheid
Eén van de belangrijkste zaken in elke kerkdienst is dat het gesproken woord optimaal overkomt. Het helpt als je daarvoor kwalitatieve microfoons, luidsprekers en versterkers inzet, maar dan ben je er nog niet. Elk kerkgebouw en elke akoestiek vraagt om maatwerk. Wordt een geluidsinstallatie niet goed ingeregeld, dan klinkt het geluid te hard of juist te zacht, te schel of juist te donker, of er zit een bepaalde toon ongewenst “mee te zingen”. Het luisteren naar een spreker is dan vermoeiend en frustrerend, en de boodschap komt niet optimaal tot z’n recht. Het goed inregelen van een geluidsinstallatie is essentieel voor een optimale spraakverstaanbaarheid.

Integratie
De geluidsinstallatie in een kerk wordt tegenwoordig gekoppeld aan andere systemen. Bijvoorbeeld aan de ringleiding, de geluidsopname, de kerktelefoon, kerkTV, de beamer, de videoregistratie en/of de uitzending via internet. Als deze koppeling
goed is ingesteld, hebt u er verder geen omkijken meer naar.

Afwerking
In kerken zie je meestal kolomluidsprekers. Door de slanke vormgeving zijn deze luidsprekers niet storend in de aanwezige architectuur en inrichting. We staan bekend om onze nette werkwijze. Beamers en schermen worden slim ingebouwd of opgehangen.

KerkTV
Ook leveren wij volledig geautomatiseerde KerkTV. Op intuïtieve wijze zal de camera naar de juiste positie gestuurd worden, zonder bediening. Ingrijpen en toch zelf de camera aansturen blijft altijd mogelijk. Wilt u meer weten over onze unieke oplossingen? Neemt u dan contact met ons op.

Kerkdienstgemist.nl
Als servicepartner van Kerkdienstgemist.nl kunnen we kerken helpen met het opzetten van een betrouwbaar systeem voor het doorgeven en opslaan van uitzendingen. Tevens kunnen we assisteren met opzetten van het beheer van ontvangers en luisteraars. Voor een succesvolle uitzending moet elke schakel goed functioneren. Wij helpen daarom bij de aansluiting op Kerkdienstgemist.nl en verzorgen het hele traject van oriëntatie, installatie en ondersteuning. Daarbij kunnen we nu ook testen, demo’s en proefuitzendingen doen. Kortom, informeren, adviseren en ontzorgen.

Cursus geluidstechniek voor kerken
Sinds 2015 geven we cursussen aan kerktechnici waarbij we ingaan op het versterken van combo’s en muziekteams. De cursus bestaat uit twee avonden. Lees meer

Enthousiast geworden?
We dragen met veel plezier een steentje bij aan de techniek in uw kerkelijke gemeente. We komen graag bij u langs om met u mee te denken over een passende oplossing in uw situatie. U bereikt ons via 0318- 845980 of stuur ons een e-mail: info@rdj-av.nl

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV