Hervormde Kerk Wekerom

De Hervormde Kerk in Wekerom heeft RDJ AV benaderd om een beamer met scherm te leveren. Tot op heden was projectie in de kerkzaal nog niet nodig. Tijdens de corona-pandemie ontstond de behoefte aan projectiemogelijkheden, omdat de grote kerkzaal in deze periode ook wordt gebruikt voor kleinere bijeenkomsten, zoals catechisatie en bijbelstudies. Hierdoor kunnen mensen verder uit elkaar zitten en kunnen er presentaties gegeven worden die voor iedereen goed zichtbaar zijn.

Men wenste een witte beamer aan een zwarte paal, omdat dit goed in het interieur van de kerk past. Er hangen namelijk ook witte lampen aan een zwart snoer in de kerkzaal. De paal waaraan de beamer hangt hebben we op maat in de juiste kleur laten maken.

Camerasysteem
De bestaande camera wilde men vervangen, deze hebben we geleverd en aangesloten op de bestaande installatie. Daarnaast hebben we een PTZ-controller geleverd om de PTZ-camera te kunnen bedienen.

Daarbij hebben we een hardware streamer geleverd. Deze kan naast streamen ook opnemen op USB. Hiermee heb je een backup van de dienst, bijvoorbeeld om mee te geven bij bruiloften, uitvaarten en doopdiensten. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit opname. Ook als de verbinding wegvalt kun je de opname later altijd alsnog uploaden en uitzenden.


Hardware streamer

De bestaande software streamer is vervangen door een hardware streamer omdat dit veel stabieler werkt. De hardware doet zijn werk over 5 jaar nog. De software op de computer werkt vaak met Windows. Dit wordt in de loop van de jaren een stuk minder stabiel na allerlei updates. Het configureren gebeurt vaak door vrijwilligers en lijkt goedkoop omdat de software gratis is. Echter laat de stabiliteit soms al na korte tijd zeer te wensen over. Je bent erg afhankelijk van de PC waar het op draait en van de Windows-updates die roet in het eten kunnen gooien.

De kosten van een hardware oplossing zijn veelal heel snel terug verdiend. Bovendien draait het systeem een stuk stabieler, op de korte én zeker op langere termijn. Daarbij is de bediening van een hardware oplossing een stuk gebruiksvriendelijker en is er minder kennis nodig bij degene die het bedient. Al met al een hele goede keuze om de overstap te maken van een software naar een hardware streamer.

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021