De Achthoek, Scherpenzeel (update)

Aan het begin van de coronapandemie, in april 2020 hebben we bij De Achthoek in Scherpenzeel een PTZ-camera, PTZ-controller en een streamer geleverd en geïnstalleerd. Met deze apparatuur kan er worden gestreamd naar Kerkdienstgemist.nl.
Nu de beperkingen vanwege corona langer blijven duren dan in eerste instantie de verwachting was, ontstond de behoefte om het systeem verder uit te breiden.

Daarom hebben we een extra, vaste camera geplaatst, welke op het orgel is gericht. Ook hebben we een videoswitcher geïnstalleerd, waarmee de beelden van beide camera’s, maar ook de beelden vanaf de PC, kunnen worden geïntegreerd. Daarbij is er een PTZ-Wiz bedienpaneel geleverd om de camera’s en de videoswitcher te kunnen besturen. De PTZ-Wiz vervangt de PTZ-controller. De vaste camera kan in- en uitzoomen voor detailbeelden op het orgel.

In de oude situatie werd het beamerbeeld geprojecteerd op de muur en door de camera in beeld gebracht. Dit geeft een veel minder goede beeldkwaliteit dan wanneer het beamerbeeld rechtstreeks in de uitzending kan worden geïntegreerd. Deze update aan het videosysteem is dan ook in volle tevredenheid ontvangen door de opdrachtgever.

 

Reactie van de opdrachtgever:

“Vanmorgen hebben we de eerste uitzending gehad met de nieuwe apparatuur. Dat ging allemaal geweldig, we zijn bijzonder tevreden over het resultaat. We zijn blij dat we deze verbeterslag hebben gemaakt. Jullie advies hierbij hebben we als waardevol ervaren, bedankt hiervoor!”

Henk Hazeleger
Voorzitter van het college van kerkrentmeesters.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2