Koepelkerk, Arnhem

RDJ AV is benaderd om in de Koepelkerk, midden in het centrum van Arnhem, het bestaande audio- en videosysteem een update te geven. De audiovisuele installatie is enige jaren geleden door een andere AV-installateur geleverd.

Video

We hebben het videosysteem geheel vervangen, met uitzondering van de beeldschermen in de kerkzaal en in de vergaderzaal in het souterrain. Deze konden worden hergebruikt. Er zijn twee nieuwe PTZ-camera’s en een vaste camera geleverd. Deze hebben een full HD-videokwaliteit. Een verbetering ten opzichte van de oude situatie.

Daarnaast zijn er een nieuwe videoswitcher en een streamer geleverd en geïnstalleerd. In het rack hebben we een videomatrix geïnstalleerd met 20 in- en uitgangen. Het mooie van dit apparaat is dat je alle signalen die binnenkomen overal heel gestuurd kunnen worden. Hiermee is het systeem uiterst flexibel.

Er kan per bijeenkomst, per scherm bepaald worden welk beeld er op het betreffende scherm getoond moet worden. In het souterrain hebben we de beamer vervangen. Via deze beamer kan bijvoorbeeld live meegekeken worden met de camerabeelden uit de kerkzaal. Tevens hangt er een LCD-scherm waarop de PC-beelden kunnen worden weergegeven.

Bij het orgel bevind zich ook een beeldscherm en  in de kerkzaal hangen 3 beeldschermen waarop flexibel beelden naar keuze kunnen worden weergegeven.

Audio

Ook de audio-installatie heeft een update gekregen. De audioprocessor is vervangen. De microfoons, versterkers en luidsprekers zijn allemaal hergebruikt. Voor de bediening van het systeem is er een 7” touchscreen geplaatst waarop het hele audio- en videosysteem eenvoudig te bedienen is.

Daarnaast zijn er twee mogelijkheden gecreëerd om het camerasysteem te bedienen:  handmatig of met een automaat.

Voor de handmatige bediening is een Skaarhoj Rack Fusion Live geleverd waarop het camerasysteem kan worden bediend. Bij bediening via de automaat worden de camerapresets opgeroepen op basis van het audiosignaal wat uit de microfoons en de PC komt. Wanneer de voorganger spreekt komt hij in beeld, wanneer er een filmpje wordt afgespeeld via de PC wordt deze ook weergegeven op de uitzending en in de kerkzaal op de LCD-schermen. Deze functionaliteit is erg handig bij bijvoorbeeld rouw- en trouwdiensten, waarbij er niet altijd technische vrijwilligers beschikbaar zijn om het systeem te bedienen.

Reactie van de opdrachtgever:

“Dankzij RDJ AV weer genieten van HD kwaliteit bij het streamen van de kerk-, huwelijks- en uitvaartdiensten. Of andere bijeenkomsten als dat weer mogelijk is.”

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2