Prinses Julianakerk, Scheveningen

RDJ AV is gevraagd om een uitgebreid camerasysteem te leveren en te installeren in de Julianakerk te Scheveningen.

Het systeem bestaat uit twee vaste camera’s en twee PTZ-camera’s. Eén van de vaste camera’s is achterin de zaal geplaatst voor een overzichtsshot. Deze beelden worden door de koster en de organist gebruikt om zicht te hebben op de kerkzaal, en geven ook de mensen die thuis live meekijken een goed overzicht. De tweede vaste camera is geplaatst op het balkon en deze brengt de organist in beeld. De organist kan via deze camera zowel in de zaal als op de online uitzending goed in beeld worden gebracht.
Naast de vaste camera’s hebben we twee PTZ-camera’s gemonteerd. Eén camera zorgt voor close-ups op het podium. De tweede PTZ-camera kan beelden maken vanaf de zijkant van het podium.

De regieruimte bevindt zich op het balkon, waardoor de technici een goed overzicht hebben over wat er op het podium gebeurt. Het bedienpaneel voor de videoswitcher en de camera’s is door een interieurbouwer netjes in de regietafel gebouwd. Dat maakt de afwerking net even een extra mooi omdat er anders veel losse apparatuur op de tafel staat, zoals de monitoren, laptop(s), toetsenbord en muis.

De centrale apparatuur hebben we in een rack ingebouwd, zodat deze stofvrij blijven en afgeschermd zijn voor onkundige gebruikers. Dit verlengt de levensduur van de apparatuur. Ook voorkomt het onnodige storingen, doordat men niet per ongeluk de instellingen kan wijzigen.

Schermpje bij het orgel

De organist heeft twee kleine 10-inch afkijkschermpjes gekregen, waarop hij/zij het overzichtsbeeld en het beeld van de beamer kan bekijken. Zo heeft hij goed zicht op wat er tijdens de kerkdienst gebeurt. Op de kansel is ook een klein scherm gemonteerd voor de voorganger, waarop het beeld van de beamer wordt weergegeven.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2