Moderne techniek in Oude Kerk Barneveld

De monumentale Oude Kerk in Barneveld is door RDJ AV voorzien van een nieuwe audioprocessor en een uitgebreid camerasysteem ten behoeve van de livestream. Door de nieuwe processor klinkt de installatie een stuk beter. Op de nieuwe videoregie plek in het monumentale kerkgebouw is de bediening eenvoudig en overzichtelijk.

Nieuw camerasysteem
Het camerasysteem bestaat uit 5 camera’s. Er zijn 3 vaste camera’s gebruikt voor een overzicht van het liturgisch centrum, voor de organist en voor een doventolk. Het camerabeeld voor de doventolk is met één enkele knop als picture-in-picture in de uitzending te plaatsen.
Daarnaast zijn er 2 PTZ camera’s die zowel het orgel als het liturgisch centrum met de kansel en katheder in beeld kunnen brengen. Daarnaast is de installatie voorzien van de mogelijkheid om filmpjes en dia’s in de uitzending te gebruiken, de liederen te ondertitelen en een logo in het beeld te plaatsen.

Voor de aanvang van de installatiewerkzaamheden is met de monumentenwacht en de E-installateur bepaald hoe de benodigde bekabeling aangebracht kon worden en hoe we de camera’s konden monteren in dit monumentale kerkgebouw.

Videoregie plek in monumentaal kerkgebouw
Er is zorgvuldig nagedacht over de inrichting van de videoregie plek. De moderne video-apparatuur moest een plekje krijgen in het monumentale kerkgebouw. De apparatuur is met zo min mogelijk aanpassingen gemonteerd in een bestaande kerkbank, helemaal in de stijl van het monumentale gebouw. Het levert een fraaie regieplek op, zeer netjes gemonteerd en afgewerkt.

Bedieningsgemak
De gehele installatie is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. Alleen de hoognodige apparatuur en knoppen zijn terug te vinden op de regieplek. Alle andere apparatuur is te vinden in de patchkast.

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze audiovisuele oplossingen voor Kerken? Neem dan gerust contact met ons op! We denken graag met u mee. U bereikt ons via info@rdj-av.nl of 0318-845980.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2