Multifunctionele evenementenlocatie

De eigenaar van het vroegere B.K. Trailers heeft zijn oude bedrijfsgebouw in Barneveld volledig gerenoveerd en omgetoverd tot Christelijke Studio Het Kruispunt, een multifunctionele evenementenlocatie voor grote en kleine bijeenkomsten. Naast een aantal vergaderzalen zijn er drie evenementenhallen gemaakt, waarbij de twee grote zalen aan elkaar te koppelen zijn. RDJ AV heeft de complete audiovisuele inrichting verzorgd voor dit project.

De ruimtes hebben de volgende namen gekregen: Studio 1, Studio 2, Studio 3. We beschrijven de audiovisuele mogelijkheden per ruimte.

Studio 1

De hoofdruimte van deze multifunctionele evenementenlocatie is voorzien van licht, beeld en geluid. Er is rekening gehouden met verschillende scenario’s, variërend van een eenvoudige bijeenkomst zonder technicus tot een bijeenkomt waar hoogstaande audiovisuele wensen zijn en waarbij meerdere techneuten de apparatuur bedienen. Dit gebeurt altijd vanaf de compleet ingerichte regietafel achter in de zaal, waar een control-systeem en touchscreen de basis vormt van de eenvoudige bediening.

Verlichting
Het podium kan worden uitgelicht door het oproepen van een voorkeuze in de verlichtingssectie. Zo zorgen we ervoor dat sprekers en muzikanten goed te zien zijn. Ook is het mogelijk om sfeer te creëren via (bewegende) gekleurde lampen. De basis zaalverlichting is ook via het touchscreen te bedienen.

Beeld
Presentaties kunnen worden weergegeven op twee grote schermen achter op het podium. Deze projectieschermen zijn vanaf elke positie in de zaal goed te zien. Er is gekozen voor FullHD Sony laser beamers, vanwege de goede kwaliteit. Met de PTZ camera’s kunnen live camerabeelden op de schermen worden getoond. Dat kan handig zijn, denk bijvoorbeeld aan ingezoomde beelden van een spreker. De zaal is voorzien van 3 camera’s die gebruikt kunnen worden om de bijeenkomsten te streamen en/of op te nemen. Deze camera’s worden bediend vanaf het geïntegreerde bedienpaneel op de regieplek.

Geluid
Er is een zeer complete geluidsinstallatie met JBL line arrays en ingebouwde sub-woofers geleverd. Deze is geschikt voor de weergave van zowel spraak, bands en muziek. Voor spraak zijn een aantal draadloze microfoons beschikbaar die via het centrale touchpaneel te bedienen zijn. Voor live muziek is een digitaal Allen en Heath SQ5 mengpaneel beschikbaar. Daarmee kan een technicus het geluid verzorgen voor de zaal, de monitoren van de muzikanten én de stream/opname. Doordat het gehele gebouw is voorzien van audio over IP (Dante®), is dit een toekomstbestendige audiovisuele oplossing.

Podium
Het podium in deze multifunctionele evenementenlocatie is van alle gemakken voorzien. Zo zijn alle kabels onder de vloer weg te werken via een handig goten systeem. De vleugel en het aanwezige orgel zijn standaard aangesloten op het systeem, waardoor deze ook zonder de mixer gebruikt kan worden.

Studio 2

Studio 2 is een grote open ruimte. De gehele ruimte is voorzien van plafondluidsprekers, waardoor deze zaal geschikt is gemaakt voor uiteenlopende bijeenkomsten voor grote groepen. Tevens zijn er op vier plaatsen aansluitingen gerealiseerd voor extra beamers. Via een matrix zijn alle computer en camerabeelden uit de verschillende ruimtes flexibel naar de beamers en schermen te routeren. Studio 2 kan eenvoudig aan studio 1 worden gekoppeld.

Studio 3

Deze ruimte is geschikt voor kleinere bijeenkomsten. Deze ruimte is, net als Studio 1 en 2, van alle audiovisuele gemakken voorzien. Er is een regiemeubel achterin de zaal geplaatst, met daarop een touchpaneel voor de eenvoudige bediening van o.a. de verlichting, de projectie en het geluid. De zaal is voorzien van een beamer die volledig in het plafond is weggewerkt en een projectiescherm dat automatisch uitrolt als de beamer wordt ingeschakeld.

Het Kruispunt is een multifunctionele evenementenlocatie geworden door de inzet van een compleet en flexibel audiovisueel systeem. De gerealiseerde congreslocatie is breed inzetbaar en geschikt voor tal van bijeenkomsten en evenementen die hier in de toekomst georganiseerd zullen gaan worden. We zijn trots op de bijdrage die wij aan dit prachtige project hebben mogen leveren, in nauwe samenwerking met Buro Nieuwenhuis.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wilt u uw evenementenlocatie ook multifunctioneel inzetbaar maken met eenvoudig te bedienen apparatuur? Zorg dan voor een flexibel audiovisueel systeem wat eenvoudig door iedereen te gebruiken en te bedienen is. Onze audiovisuele specialisten denken graag met u mee, vanaf het eerste contact tot na de oplevering.

Hebt u technische begeleiding nodig tijdens uw bijeenkomst in Het Kruispunt te Barneveld? We helpen u graag om uw evenement te laten slagen. We kunnen u ontzorgen op het gebied van de geluidstechniek, het starten van presentaties, de bediening van de camera’s, realisatie van de livestream en/of opname. Zo zorgen we samen met u voor een geslaagde bijeenkomst of evenement.

Neem gerust contact met ons op.

Contactformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2