Twee kerken in Zuid-Holland

RDJ AV is benaderd om uitgebreide camerasystemen te leveren en te installeren in twee kerken in Zuid Holland. In eerste instantie hebben we in één van de kerken een tijdelijke camera-installatie geleverd met een PTZ-controller. Hiermee kon de camera in alle richtingen bewegen en konden er direct live online uitzendingen gemaakt worden.

Later hebben we in beide kerken een uitgebreide vaste installatie geleverd met twee vaste camera’s en twee PTZ-camera’s. Eén van de vaste camera’s is achterin de zaal geplaatst voor een overzichtsshot. Deze beelden worden door de koster en de organist gebruikt om zicht te hebben op de kerkzaal, en geven ook de mensen die thuis live meekijken een goed overzicht. De tweede vaste camera is geplaatst op het balkon en deze brengt de organist in beeld. De organist kan via deze camera zowel in de zaal als op de online uitzending goed in beeld worden gebracht.

De kerken hebben een regieruimte in een aparte kamer, waardoor het prettig is om een overzichtsbeeld te hebben van wat er in de kerkzaal gebeurt. Daar komt het overzichtsbeeld van de vaste camera goed van pas. Deze wordt tijdens een dienst of viering op een beeldscherm weergegeven.
In de regieruimte is een rack geplaatst met alle centrale apparatuur. Op de regietafel staan drie beeldschermen: een scherm voor de PC, een scherm voor de multiview en een scherm voor het overzichtsbeeld. Er is een mooi bedienpaneel geleverd voor de videoswitcher en de camera’s.

Naast de vaste camera’s hebben we twee PTZ-camera’s gemonteerd. Eén camera zorgt voor close-ups op het podium. De tweede PTZ-camera kan beelden maken vanaf de zijkant van het podium.

 

 

De kerkzalen zijn niet voorzien van een vaste beamer-opstelling. Daarom hebben we aansluitingen gemaakt waarop LCD-schermen kunnen worden aangesloten, waarop de camerabeelden of de presentatie-PC kan worden weergegeven. Tijdens sommige (speciale) kerkdiensten en vieringen wordt hier gebruik van gemaakt.

De koster en de organist hebben een klein 10-inch schermpje gekregen, waarop zij vier beelden te zien krijgen waaronder het overzichtsbeeld, close-up beelden en het beeld van de live-uitzending.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV