Geluidsinstallatie HMC Vakschool

Het Hout- en Meubileringscollege is een MBO vakschool in Amsterdam. In de kantine en in de conferentiezaal, welke door middel van een schuifwand met de kantine is verbonden, wilden zij graag een nieuwe geluidsinstallatie van goede kwaliteit.

Vrijblijvende Demo
Hoe groot moeten de luidsprekers zijn in een grote ruimte vol met jongeren? Dat was één van de vragen tijdens het offertetraject. Men vroeg zich af of de aangeboden speakers genoeg volume zouden hebben in een volle kantine. Ook waren er vragen over de akoestiek; zou het geluid goed klinken? Daarom hebben we een demo aangeboden, op een moment dat de kantine vol zat. Het was meteen duidelijk dat de door ons voorgestelde speakers voldeden qua volume. Wat betreft klank en akoestiek was men positief verrast. De speakers voldoen volledig aan de verwachting.

Apart Audio
Voor de HMC Vakschool is gekozen voor een installatie van Apart Audio. Het hart van de installatie is de audiomatrix. Dit is een digitale matrix waarop alle bronnen zijn aangesloten. Door de ingebouwde audioprocessor (DSP) kunnen de bronnen optimaal ingeregeld worden. Ook de versterker is van Apart Audio. Deze betrouwbare eindversterker heeft vier kanalen en is bovendien energiezuinig en onderhoudsarm. Muziek kan worden afgespeeld via de audioplayer vanuit diverse bronnen, waaronder CD en USB.

Speakers
We hebben zowel plafondspeakers als opbouwspeakers gemonteerd, welke beiden genoeg volume kunnen leveren om zelfs een feestje te kunnen geven. Daarbij worden details in het geluid goed weergegeven, wat van belang is voor de beleving wanneer het geluid in combinatie met de al aanwezige projectie wordt ingezet.

Microfoons met extra veel bereik
Bij deze geluidsinstallatie hebben we ook twee draadloze microfoons meegeleverd van het merk Sennheiser. Dit is een betrouwbaar systeem die werkt op de huidige frequentie. De handmicrofoons zijn degelijk, robuust en erg makkelijk in gebruik. Om een goede ontvangst in de gehele ruimte te kunnen waarborgen, hebben we er voor gekozen om extra antennes te installeren in de kantine. Dit voorkomt storingen of uitval van de microfoons. Iets wat je natuurlijk niet wilt tijdens presentaties of belangrijke bijeenkomsten.

Eenvoudige bediening
De installatie is vanuit elke ruimte te bedienen via een handig bedienpaneel op de wand. Via dit paneel zijn de ruimtes ook aan elkaar te koppelen, voor wanneer het geluid op meerdere plekken tegelijk te horen moet zijn.

Veilig opgeborgen
De gehele installatie is mooi opgehangen in een degelijk rack, welke voorzien is van een slot. Zo kunnen onbevoegden niet zomaar instellingen wijzigen. Dit komt de betrouwbaarheid ten goede.

 

We wensen de HMC Vakschool veel plezier van hun nieuwe installatie!

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
teamfoto