Plantion, Ede

Plantion in Ede is een bruisende marktplaats voor bloemisten en hoveniers. Elke dag is er een klokveilig waar bloemisten voor dag en dauw mooie producten kunnen kopen voor hun winkels. Voor hoveniers is er een groencentrum met een groot assortiment aan bomen en struiken. In het groothandelscentrum zijn bloemen, planten en accessoires te koop voor detaillisten. Plantion is erg compleet, zeer professioneel maar ook gemoedelijk en overzichtelijk. De dienstverlening is klantgericht, de benadering hartelijk.

RDJ AV is door dit mooie bedrijf gevraagd om de narrowcastingsystemen en de LED-schermen buiten weer helemaal up to date te maken. Een zeer compleet project op steenworp afstand. We zijn er trots op dat wij als lokale AV-leverancier het stokje mochten overnemen van een ander AV-bedrijf.


Narrowcasting

Het bestaande narrowcasting systeem is volledig vernieuwd. Tot voor kort werd er gewerkt met PC’s waarop het hele narrowcasting systeem draaide. Dit hebben we vervangen door een professioneel en meer geavanceerd narrowcasting systeem, waarbij de Windowsmeldingen en automatische Windowsupdates het systeem niet meer ontregelen. Daarbij is het nieuwe systeem toekomstbestendiger dan het gebruik van losse PC’s.

We zijn begonnen met een training. Daarin hebben we uitgelegd hoe het nieuwe systeem werkt en hoe de content dagelijks bij kan worden gehouden. Uiteraard is er een koppeling gemaakt met het databasesysteem van Plantion. Hierdoor kunnen de veilinggegevens geautomatiseerd op de schermen in de veilinghal en elders in het pand getoond worden. Dit levert Plantion dagelijks een enorme besparing in tijd op. De dagelijkse gegevens hoeven nu niet meer handmatig in het systeem te worden verwerkt.

In het restaurant en de personeelskantine zijn ook de informatieschermen vervangen. Er zijn extra heldere schermen van Sony geïnstalleerd, met een ingebouwde narrowcastingplayer voor de weergave van de informatie. In de veilingruimte (Afmijnzaal) zijn de narrowcastingplayers vervangen en de bestaande schermen hergebruikt.

Een nieuwe functionaliteit in dit narrowcasting systeem is het weergeven van de vluchtroute in geval van nood of ontruiming. Zodra de brandmeldinstallatie wordt geactiveerd, komt er een vooraf ingestelde noodmelding op alle schermen in het hele gebouw.

Centrale logistieke hal

Er hing een groot en enigszins gedateerd lichtkrant-systeem in de centrale hal. Deze hebben we gedemonteerd en daarvoor in de plaats is een grote videowall van vier beeldschermen van 75 inch. gekomen, met een totaal diagonaal van maar liefst 3 meter 80! De gekozen beeldschermen zijn geschikt voor 24/7 gebruik, wat goed van pas komt in een gebouw waar de klokrond gewerkt wordt. Op de nieuwe videowall is dagelijks te zien wat er op de klokveiling geveild gaat worden.

Informatievoorziening entree

Bij de hoofdingang van Plantion was nog geen digitale informatievoorziening. We hebben daar een 49”scherm met ingebouwde player opgehangen. Op dit scherm worden routes weergegeven en andere algemene informatie die bij binnenkomst van belang is.

Wanneer men een informatiescherm bij de ingang van het pand wil ophangen, denken we graag mee over de functionaliteit en het gewenste gebruik. Daarna kan de locatie van het scherm een stuk beter worden bepaald. Voor veel bedrijven lijkt het aannemelijk om een scherm achter de informatiebalie op te hangen. Echter als er nauwelijks wachttijden zijn voor de balie, leidt een scherm alleen maar af van het gesprek tussen de receptioniste en de bezoeker, of erger: de bezoeker negeert de receptioniste om het scherm te kunnen lezen. Geen wenselijke situatie. Een informatiescherm komt het beste tot zijn recht in een wachtruimte, of op een wand die goed zichtbaar is bij binnenkomst. Dan heeft de bezoeker ook echt gelegenheid om de informatie te bekijken en te lezen.

Buiten LED-schermen

Aan de buitengevel van Plantion zijn drie grote LED-schermen te vinden. Twee op de toren en één bij de ingang. Deze zijn ook door RDJ AV voorzien van nieuwe narrowcasting players. Daarnaast hebben we ook het onderhoud van deze schermen overgenomen, een aantal bestaande storingen verholpen en verbeteringen voor de toekomst doorgevoerd. De printplaten waren in de loop der jaren door weersinvloeden sterk geoxideerd. Aangezien deze LED-schermen op een goede zichtlocatie langs de A30 hangen, is het van belang dat er gezorgd wordt voor structureel onderhoud en tijdige vervanging van onderdelen. Bij tijdig onderhoud kunnen storingen en uitval worden voorkomen.

Voor deze klus zijn de monteurs van RDJ tot grote hoogte in de torens geklommen, voorzien van klimmateriaal, touwen en valbeveiliging. Nadat het werk gedaan was genoten zij nog even van een prachtig uitzicht over Ede, én over ons eigen pand.

Inrichting vergaderzalen

We hebben twee vergaderzalen voorzien van de nieuwste laserprojectoren voor de weergave van beeld en een nieuw geluidssysteem. Naast het projectiescherm zijn twee kleine actieve luidsprekers opgehangen. Deze luidsprekers gaan automatisch in standby als er geen geluid weergegeven hoeft te worden. Zodra er geluid wordt afgespeeld gaan deze luidsprekers automatisch weer aan.
Er is een klein en overzichtelijk bedienpaneel gekomen zodat iedere gebruiker van deze ruimte met dit systeem kan werken. Een uitleg is hierbij overbodig. We maken dit soort ruimtes graag zo gebruiksvriendelijk mogelijk, zodat geklungel met kabels, of zoeken naar afstandsbedieningen verleden tijd is. Men sluit een laptop aan, en de vergadering kan beginnen!

Groothandelscentrum Plantion

Ook in het Groothandelscentrum, hét cash & carry inkoopcentrum voor de bloemendetailhandel, hebben we een narrowcastingsysteem gerealiseerd voor diverse bedrijven die hier een ruimte hebben. Zij hebben allemaal een zelfde merk en type scherm gekregen, waarop centraal content op kan worden laten zien. Dit zorgt voor eenheid in het gebouw en het bewerken van de content kan op deze manier eenvoudig centraal geregeld worden.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2