Nauta, Barneveld

Nauta heeft het bestaande bedrijfspand volledig verbouwd. Voor de nieuwe kantoorruimtes wensten zij een goede geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek en benaderden daarvoor RDJ AV. De gerealiseerde geluidsinstallatie is van bijzonder goede kwaliteit. Er is gekozen voor plafondluidsprekers en de bediening gaat via een app. Hierdoor is de installatie niet zichtbaar aanwezig in het pand en is de installatie erg functioneel in gebruik.

Kantoorruimtes
In alle kantoorruimtes, de receptie en in de showroom zijn plafondluidsprekers geïnstalleerd die het geluid weergeven. Zelfs onze eigen monteurs waren onder de indruk van de geluidskwaliteit voor deze toepassing. Na het inregelen is de muziekkwaliteit zelfs nog verder verbeterd. Dit is de toegevoegde waarde van de DSP. Die maakt het verschil! Zelfs met ‘gewone’ plafondspeakers kan een erg goede geluidskwaliteit worden bereikt. Vaak heeft men een vooroordeel over plafondspeakers, dat ze blikkerig zouden klinken, en niet geschikt zijn in kantoorruimtes.

Restaurant
In het restaurant/ de bar, is naast internetradio ook een inprikpunt waar een laptop of mobiel device kan worden aangesloten. Deze hebben we in het zwart geleverd omdat ook het schakelmateriaal allemaal zwart is. In het restaurant zijn subwoofers toegevoegd, om zo nog betere geluidskwaliteit te realiseren. Zodra je het restaurant binnenloopt hoor je ook zeker het verschil in geluidskwaliteit ten opzichte van de kantoren. De subwoofers zorgen voor een vollere en betere geluidsbeleving. Hierdoor is de ruimte geschikt om (na corona) een leuk bedrijfsfeestje te geven. In het restaurant heeft men ook de beschikking over een draadloze microfoon. Deze hoeft alleen maar aangezet te worden en hij doet het. Wel zo handig!

 


Eenvoudige bediening
De installatie wordt bediend via een app. Hiermee kan men per ruimte het geluid aan/uit en harder/zachter zetten en kiezen welke zender er geluisterd gaat worden. De app kan op de devices van de medewerkers worden geïnstalleerd.

Er zijn totaal acht tuners geleverd. Het geluid loopt door een digitale signaalprocessor (DSP). Dit apparaat optimaliseert alle audiosignalen, geeft ze door aan een drietal versterkers. Er is gekozen voor de Mezzo-verstekers van Powersoft, deze zijn mooi klein en erg energiezuinig.

 

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV