IKC De Zwaluw, Veenendaal

We hebben een complete geluidsinstallatie mogen leveren in het eerste IKC in Veenendaal. Een prachtig nieuw gebouw in Veenendaal West! In het Integraal Kindcentrum wordt een sluitend pakket geboden aan kinderen van 0-13 jaar op het gebied van opvang, ontwikkeling en onderwijs. Dit komt tot uitdrukking in diverse dagprogramma’s zodat kinderen er kunnen leren, spelen en ontwikkelen.

De aula is een zeer multifunctionele ruimte geworden, voorzien van een grote trap die als tribune dient. Het aangrenzende speellokaal heeft een vouwwand, waardoor deze ruimte bij de aula te betrekken is. Deze ruimte hebben we voorzien van een geluidsinstallatie, voorzien van drie luidsprekers waar een geweldig geluid uit komt voor vieringen. De installatie is voorzien van een draadloze microfoon om ook de spraak in de gehele ruimte verstaanbaar te kunnen maken.

Eenvoudige bediening
De installatie is eenvoudig te bedienen via een duidelijk bedienpaneel, zodat alle leerkrachten en andere gebruikers ermee overweg kunnen. Bij het inschakelen van het systeem worden de basisinstellingen opgeroepen, zodat de installatie direct klaar is voor gebruik en nooit te hard of te zacht staat. We hebben een aansluiting gemaakt voor een mengpaneel voor de grotere evenementen.

Onderhoudsarm
Scholen moeten zich volledig moeten kunnen richten op het onderwijs en de leerlingen. Daarom zorgen we voor een installatie die zo min mogelijk onderhoud nodig heeft. Dit bespaart de scholen tijd en kosten. We hebben in dit project een versterker ingezet met een passieve koeling. Deze is daardoor erg stil en onderhoudsarm. Doordat we de meeste apparatuur in de wandkast hebben gemonteerd achter een afsluitbare deur, blijft deze ook stofvrij. Dat scheelt schoonmaken en is er veel minder kans op storingen.

 

(op het moment dat wij de installatie hebben opgeleverd was de aula nog niet representatief genoeg om foto’s te maken)

We wensen de gebruikers van het IKC veel plezier in hun nieuwe gebouw!

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021