EFC’58

Onlangs hebben we bij EFC’58 in Ermelo een nieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd. Zo kunnen zij weer jaren vooruit en genieten van uitstekend geluid op de velden en in de kantine.

Outdoor luidsprekers met 15 jaar garantie

Aan de lichtmast aan de rechterzijde van het hoofdveld hebben we een R.35-3896 muziek luidspreker gemonteerd van het merk Community. Dit is een outdoorluidspreker die het geluid op grote afstanden kan projecteren en ook geschikt is voor de weergave van sfeer verhogende muziek. Op de waterdichtheid van de behuizing van deze luidsprekers zit 15 jaar garantie. We hebben goede ervaringen met deze luidsprekers, er zijn nog nooit problemen mee geweest. Deze luidspreker hebben we tijdens het voortraject aan het bestuur van EFC’58 gedemonstreerd en zij waren direct overtuigd van de kwaliteit van deze luidspreker.

Aan de lichtmast aan de andere zijde van het clubgebouw hebben wij twee moderne hoornluidsprekers gemonteerd. Deze luidsprekers worden alleen gebruikt voor de omroep en niet voor het weergaven van muziek.  Voor dat doel zijn deze luidsprekers erg geschikt. Ook deze luidspreker hebben we vooraf gedemonstreerd en voldeed aan de wens van het bestuur.

 

Lastige keuzes…
We komen het vaak tegen, verenigingen die vragen om twee voorstellen: een complete en een budgetversie, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. De wensen zijn vaak duurder dan het beschikbare budget en dat zorgt voor een lastige keuze. We zien dat de meeste verenigingen uiteindelijk toch in actie komen om het budget te vergroten, zodat ze kunnen investeren in een toegankelijke geluidsinstallatie die jaren mee kan, met degelijke apparatuur.

Ook bij dit project hebben we aanvankelijk twee voorstellen gedaan.

Voorstel 1: Compleet
Eentje waarin we een complete geluidsinstallatie aanbieden die aan alle genoemde wensen voldoet, inclusief alle installatiewerk.
In dit complete voorstel zit bijvoorbeeld een draadloze microfoon en de bediening  gaat via een duidelijk bedienpaneel. Daardoor kunnen alle vrijwilligers en gebruikers goed met de installatie overweg. Ook zorgen we er bij een compleet voorstel altijd voor dat het systeem niet door onkunde ontregelt raakt. Hier zijn een aantal programmeeruren voor nodig.  De omroepinstallatie is zo ingeregeld, dat men eenvoudig kan aanklikken in welke zones een bericht omgeroepen moet worden.

Voorstel 2: Budget
In dit voorstel ontbreekt de draadloze microfoon. Ook is het systeem niet afgeschermd en is er geen bedienpaneel. Hierdoor moeten gebruikers de geluidsinstallatie bedienen op de apparatuur zelf. We weten uit ervaring dat we dan achteraf vaker gebeld worden, omdat iemand dan per ongeluk op de verkeerde knoppen heeft gedrukt en het systeem daardoor niet (goed) meer werkt. De omroepinstallatie is minimaal. Het wel mogelijk om een bericht om te roepen, maar deze is dan altijd overal te horen, zowel binnen als buiten.
In het budget voorstel is de installatie niet volledig inbegrepen, de luidsprekers moeten door de klant zelf worden opgehangen en aangesloten. Hiervoor is veelal ook de huur van een hoogwerker nodig, kosten die er dan nog extra bij komen.

Qua prijsverschil gaat het meestal om zo’n €3.000,-
Best een aanzienlijk bedrag als het niet in kas is, maar ook weer niet onoverkomelijk. Organiseer een paar acties en zoek twee extra sponsoren en je hebt wél de geluidsinstallatie die aan alle wensen voldoet en waar je jarenlang plezier van hebt!

EFC’58 koos voor het complete plaatje en kan na de coronacrisis weer volop genieten van de geluidsinstallatie!

Hebt u voor uw club of vereniging ook een nieuwe geluidsinstallatie nodig? We maken graag een voorstel op maat. Graag bieden we jullie de mogelijkheid om onze oplossingen voor aanschaf te bekijken en te beluisteren bij u op de club.

 

 

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021