Roseboom, Ede

Ruim een jaar geleden hebben we het nieuwe kantoorpand van Roseboom voorzien van audiovisuele techniek. We realiseerden mooie oplossingen in de vergaderruimtes en de kantine. Ook leverden we een narrowcastingsysteem.

Er was al langere tijd de wens om ook te investeren in een goed videoconference systeem, maar dit had destijds nog geen prioriteit. In de coronapandemie ontstond de noodzaak om toch meer online te vergaderen via een degelijk en kwalitatief hoogwaardig systeem.

Videoconference systeem

Wanneer collega’s allemaal thuis vergaderen achter hun eigen laptop, is een videoconference systeem nog niet van toegevoegde waarde. Zodra er weer gedeeltelijk mensen op kantoor mochten gaan werken werd de situatie anders.  Omdat men met meerdere personen vanuit één ruimte wilde gaan vergaderen werd een goed vergadersysteem onmisbaar. Zo kwam RDJ AV weer in beeld, we hebben de wensen geïnventariseerd en een oplossing op maat gemaakt.

Er is een zelfstandig video conference systeem van Logitech geleverd. Het voordeel van dit systeem is, dat het niet hoeft te worden gekoppeld aan een laptop. Het systeem legt zelf verbinding met de perso(o)n(en) met wie je wilt videobellen. Dit zorgt voor optimaal gebruikersgemak. In de reactie van de opdrachtgever komt dit ook duidelijk naar voren. Men gebruikt dit systeem nu zelfs in plaats van telefoongesprekken, gewoon omdat het zo prettig werkt.

Het systeem bestaat uit een beweegbare PTZ-camera, luidsprekers en een microfoon, welke zijn aangesloten op het al eerder geleverde beeldscherm. We wensen de medewerkers van Roseboom veel gebruiksgemak van dit mooie video conference systeem!


Reactie van de opdrachtgever:

Sinds wij het video conference systeem van Logitech hebben wordt er steeds sneller gebruik van gemaakt, nu ook zelfs voor een kort overleg wat normaal gesproken even telefonisch gedaan zou worden. Besturing is zeer intuïtief, zeker omdat het systeem qua gebruik gelijk is aan de software versie op de laptop. Het is gewoon een kwestie van via outlook een vergadering in de agenda van het systeem plaatsen en gaan. Net voordat de vergadering begint verschijnt de vergadering met de teamlink in het scherm van de tap, je drukt erop en je zit direct in de vergadering. Geluid is fenomenaal. Zowel het geluid wat er uit de boxen komt als wat je aan de andere kant van het scherm hoort (ook aan die kant heb ik meerdere malen gezeten). Zelfs als er achterin de zaal iets wordt gezegd wordt het geluid kraakhelder en zonder vervorming van stem doorgegeven. Je mist niets meer van de vergadering. Kortom, een perfecte aanvulling van ons nieuwe kantoor waar we zeker in de toekomst nog veel meer gebruik van zullen gaan maken. Installatie is bekwaam en netjes gedaan door RDJ AV. Alles netjes weggewerkt voor een strak eindresultaat.

Erik de Waardt

Projectbegeleider
Roseboom

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2