TEC, Tiel

Bij voetbalvereniging S.V. TEC in Tiel hebben we een nieuwe geluidsinstallatie geplaatst, omdat de bestaande geluidsinstallatie niet meer voldeed. De vereniging wil graag een eenvoudig te bedienen geluidsinstallatie, met een goede geluidskwaliteit voor zowel muziek als spraak.

Omroep en muziek
We hebben een geluidsinstallatie geïnstalleerd, die is voorzien van een omroepmicrofoon en een draadloze handheld die ook op het veld gebruikt kan worden. Onder de tribune hebben we antennes opgehangen, zodat er op het hele veld goed bereik is met de draadloze microfoon. Naast het versterken van spraak is het mogelijk om muziek af te spelen, die op en rondom het hele veld goed hoorbaar is. Ook hebben we een koppeling gemaakt met het nieuwe scorebord. Zodra er gescoord wordt, wordt er een audiofile afgespeeld.


Geluidssysteem

Het geluid wordt geoptimaliseerd door een kleine audioprocessor. Deze regelt de klank en het volume van de audio. Daarin zit ook de priorisering. Als er iets wordt omgeroepen, of als er wordt gescoord, krijgen deze audiosignalen voorrang op de muziek die wordt afgespeeld. Het systeem is voorzien van een energiezuinige Powersoft versterker. Deze apparatuur is in een afsluitbaar apparatuur rack geplaatst. Deze is goed toegankelijk voor service en onderhoud. De bediening gebeurt vanuit een kleine ruimte bovenaan de tribune.

Er zit een automaat in het systeem, die het geluid wegdrukt zodra er in de microfoon gesproken wordt, zodat mededelingen en boodschappen altijd goed verstaanbaar zijn.
Deze automaat-stand kan ook handmatig uitgezet worden, bijvoorbeeld wanneer er een live-optreden is waarbij er met muziek meegezongen wordt.

Het hele geluidssysteem kan eenvoudig aan- en uit worden gezet via een duidelijk bedienpaneel. Op dit paneel kan ook het volume van de muziek worden geregeld en kan de draadloze microfoon aan en uitgezet worden.

Luidsprekers
Op het dak hebben we twee Community luidsprekers geplaatst die beide de helft van het veld bestrijken. De scheiding van het geluid ligt precies over de middenlijn. Op en rondom het veld zorgen deze luidsprekers voor het geluid. Onder de kap van de tribune hebben we zes kleine Apart Mask-4 luidsprekers geplaatst, die de spraakverstaanbaarheid op de tribune verhogen.

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021