Welkom bij dé audiovisuele specialist voor Kerken. Wij realiseren hoogwaardige audiovisuele oplossingen waarbij kwaliteit en bedieningsgemak belangrijke speerpunten zijn. Wilt u meer weten over onze projecten, neem dan gerust contact met ons op!

Als u gaat investeren in een nieuwe installatie voor uw kerkgebouw, wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en kunnen u begeleiden en advies geven tijdens het hele traject. We worden niet voor niets dé audiovisuele specialist voor Kerken genoemd.

Jaarlijks organiseren we de Cursus Geluidstechniek voor kerken. De laatste jaren zien we het aantal bandjes en combo’s in kerken toenemen en daarmee groeit ook de vraag naar goede geluidstechnici. Tijdens deze cursus, die uit twee avonden bestaat, leren we de deelnemers praktische kennis die direct de volgende zondag te gebruiken is.

Recente projecten

Recente projecten

Het Kompas, Hilversum

Het gebouw van de Pniëlkerk in Hilversum werd volledig gerenoveerd. Het gebouw kreeg een nieuwe naam: ‘Het Kompas’, én is nu multifunctioneel inzetbaar. In een gloednieuwe kerkzaal hoort een audiovisuele installatie van hoogwaardige kwaliteit die eenvoudig door alle gebruikers van het gebouw bediend kan worden. Op het intuïtieve touchscreen zijn alleen de dagelijkse functies te vinden. Dit zorgt voor een groot bediengemak en men loopt geen risico meer dat iemand onbedoeld op een verkeerd knopje drukt.

Reactie van de opdrachtgever
“Prettige communicatie en we zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat!”
Piet Nagel – voorzitter van de bouwcommissie

Bekijk dit project

Recente projecten

Hersteld Hervormde Gemeente, Ede

De Hersteld Hervormde Gemeente in  Ede houdt haar diensten in de Zuiderkerk. De geluidsinstallatie was na verloop van jaren verouderd. Zij wilden graag weer vooruit kunnen met een moderne installatie en hebben daarvoor RDJ AV benaderd. De verbetering is gerealiseerd door een combinatie van nieuwe apparatuur en het goed inregelen van het systeem. We hebben de centrale apparatuur en de sfeermicrofoons voor het zaalgeluid en het orgel vervangen, maar de luidsprekers konden worden hergebruikt.

De klank en spraakverstaanbaarheid van de bestaande microfoons en luidsprekers is enorm verbeterd, doordat we het systeem goed hebben ingeregeld via de nieuwe audioprocessor. We hebben de instellingen geoptimaliseerd voor een uitstekende weergave van het geluid. Dit laat zien dat je niet alleen de juiste apparatuur, maar ook de juiste kennis nodig hebt om het systeem goed in te regelen.

Bekijk dit project

Recente projecten

Parochie H. Gabriël, Didam

In de katholieke H. Gabriël Parochie te Didam hebben we onlangs het audiosysteem volledig vervangen en een modern camerasysteem geleverd en geïnstalleerd. Het camerasysteem bestaat uit twee PTZ-camera’s en een PTZ wiz van Skaarhoj. Er is gekozen voor een flexibele regieplek. Er zijn drie plekken in de kerk van waaruit het systeem bediend kan worden. Hiervoor hebben we een verplaatsbaar LCD-scherm op statief geleverd, die op alledrie de plekken makkelijk neergezet kan worden. 


Reactie van de opdrachtgever
“De H.Gabriël parochie heeft sinds medio december 2020 het systeem geleverd door RDJ in gebruik. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit van het geleverde, de samenwerking bij het tot stand komen (zowel in de voorbereidende fase als tijdens de uitvoering) en over de gebruiksvriendelijkheid.”  Xaf Hendriksen

Bekijk dit project

Recente projecten

Hervormde Gemeente, Kootwijkerbroek

Het kerkgebouw in Kootwijkerbroek is compleet gerenoveerd. RDJ is benaderd om een goed werkende en eenvoudig te bedienen installatie te realiseren, welke voldoet aan de mogelijkheden van nu. Daar hebben we ruimschoots aan voldaan! Zowel wijzelf als de opdrachtgever zijn erg trots op het resultaat! In dit project zijn we nog een stap verder gegaan in de automatisering: ook de verlichting, zonwering en kerkklokken worden via het door ons geprogrammeerde touchscreen bediend! Dit leidde tot grote tevredenheid bij de klant. Hiermee is dit project zowel technisch als visueel één van de mooiste kerkprojecten die we tot nu toe hebben gerealiseerd.

Bekijk dit project

Cursus Geluidstechniek voor Kerken

Jaarlijks organiseren we de Cursus Geluidstechniek voor kerken. De laatste jaren zien we het aantal bandjes en combo’s in kerken toenemen en daarmee groeit ook de vraag naar goede geluidstechnici. Tijdens deze cursus, die uit twee avonden bestaat, leren we de deelnemers praktische kennis die direct de volgende zondag te gebruiken is.

Ronald de Jeu en Kees Wijnands hebben een passie voor geluidstechniek en zijn zelf ook actief als AV-technicus in hun eigen gemeente en op diverse andere locaties. Zij geven je tijdens de cursus inzicht in de werking van geluid. Ook krijg je informatie over verschillende functies op mengpanelen, zijn er luisteroefeningen en is er gelegenheid om vragen te stellen. We geven deze cursus op aanvraag ook op locatie.

Meer informatie en inschrijven

Cursus Videotechniek voor Kerken

Jaarlijks organiseren we de cursusavond Videotechniek in Kerken. Nu er veel meer mensen vanuit huis de kerkdiensten meekijken en –luisteren vraagt dat nog meer van de technici in de kerk. Want hoe zorg je dat het geluid zowel in de kerkzaal als thuis goed klinkt? Dat kan best een uitdaging zijn. Hoe maak je een goede online uitzending? Wat zijn goede camera-posities en hoe integreer je de beamerpresentatie? Op deze en meer vragen krijg je in deze cursus een antwoord. We geven deze cursusavond het hele jaar door ook op locatie, in uw eigen kerkgebouw.

Meer informatie en inschrijven

Verhuur voor Kerken

Wij verhuren professionele apparatuur voor geluid, licht en video. In de weken rond Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren ontzorgen we (kinder)werkgroepen en commissies bij het regelen van geluid en/of licht en video tijdens vieringen, zangdiensten, theatervoorstellingen of musicals in het eigen kerkgebouw. Vaak gaat het dan om wat extra headsets, podiumverlichting, sfeerverlichting en  backdrop.

Indien gewenst leveren we de apparatuur bij u op locatie af, sluiten alles aan en halen het na afloop weer op. Ook is het mogelijk dat wij aanwezig blijven voor technische ondersteuning. We zorgen er voor dat de apparatuur die u krijgt voldoet aan uw wensen en past bij de situatie. Heeft u advies nodig? Dan denken we met u mee en zorgen voor een passende oplossing.

Waarom kiezen voor RDJ AV?

  • Gegarandeerd een werkende installatie
  • Hoogwaardige apparatuur
  • Goede technische ondersteuning
  • Telefonisch goed bereikbaar

Werkwijze projecten

Als u gaat investeren in een nieuwe audiovisuele installatie wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij begeleiden u daarom graag vanaf de eerste oriëntatie tot de aanschaf van de nieuwe installatie.

De eerste stap is de oriëntatiefase. We komen langs op locatie en proberen zo helder mogelijk boven tafel te krijgen wat uw wensen zijn. Ook helpen we u om ‘out of the box’ te denken. Soms houden klanten iets voor onmogelijk, dan is het onze uitdaging om dit toch te realiseren. We denken met u mee en schrijven daarna een passend voorstel voor uw situatie.

Onze werkwijze

Adviestraject

“Regeren is vooruitzien.” Als u gaat investeren in een nieuwe installatie voor uw kerkgebouw, wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en kunnen u begeleiden en advies geven tijdens het hele traject.

Tijdens deze adviestrajecten kunt u bij ons geen offerte opvragen, maar zult u offertes opvragen bij andere AV-bedrijven. Wij helpen u bij het schrijven van het bestek en het beoordelen van de offertes. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eenvoudig te bedienen audiovisuele installatie van RDJ AV. Neem gerust eens contact op met kerken waar wij een installatie hebben gerealiseerd!

Werkwijze adviestraject

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, kerken, scholen, kerken en sportaccommodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto zittend website2