Audiovisuele techniek voor kerken

Recente projecten

Recente projecten

Singelkerk, Amsterdam

In hartje Amsterdam bevindt zich de Singelkerk. Deze historische kerk is gebouwd in 1639. De spraakverstaanbaarheid was een uitdaging in dit kerkgebouw. We hebben een enorme verbetering kunnen realiseren door luidsprekers toe te voegen voorin de zaal en te zorgen voor een vertraging in de speaker achterin de zaal. Daardoor “klopt” de geluidsbeleving in de hele zaal weer.

Reactie van de opdrachtgever
“RDJ AV speelt goed in op de wensen van de klant. Ze hebben een goed gevoel voor de verhoudingen binnen de organisatie. Wij zijn een mix van kerk en verhuurlocatie, daar is goed naar gekeken. Er zijn charmante oplossingen gerealiseerd voor wat betreft de technische apparatuur in een vier eeuwen oude kerkzaal. De apparatuur matcht goed met de inrichting en architectuur.”  Helma Verkleij

Bekijk dit project

Recente projecten

Parochie H. Gabriël, Didam

In de katholieke H. Gabriël Parochie te Didam hebben we onlangs het audiosysteem volledig vervangen en een modern camerasysteem geleverd en geïnstalleerd. Het camerasysteem bestaat uit twee PTZ-camera’s en een PTZ wiz van Skaarhoj. Er is gekozen voor een flexibele regieplek. Er zijn drie plekken in de kerk van waaruit het systeem bediend kan worden. Hiervoor hebben we een verplaatsbaar LCD-scherm op statief geleverd, die op alledrie de plekken makkelijk neergezet kan worden. 


Reactie van de opdrachtgever
“De H.Gabriël parochie heeft sinds medio december 2020 het systeem geleverd door RDJ in gebruik. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit van het geleverde, de samenwerking bij het tot stand komen (zowel in de voorbereidende fase als tijdens de uitvoering) en over de gebruiksvriendelijkheid.”  Xaf Hendriksen

Bekijk dit project

Recente projecten

Prinses Julianakerk, Scheveningen

RDJ AV is gevraagd om een uitgebreid camerasysteem te leveren en te installeren in de Julianakerk te Scheveningen. Het systeem bestaat uit twee vaste camera’s en twee PTZ-camera’s. De regieruimte bevindt zich op het balkon, waardoor de technici een goed overzicht hebben over wat er op het podium gebeurt. Het bedienpaneel voor de videoswitcher en de camera’s is door een interieurbouwer netjes in de regietafel gebouwd. Dat maakt de afwerking net even een extra mooi omdat er anders veel losse apparatuur op de tafel staat, zoals de monitoren, laptop(s), toetsenbord en muis.

Bekijk dit project

Recente projecten

Hervormde Gemeente, Kootwijkerbroek

Het kerkgebouw in Kootwijkerbroek is compleet gerenoveerd. RDJ is benaderd om een goed werkende en eenvoudig te bedienen installatie te realiseren, welke voldoet aan de mogelijkheden van nu. Daar hebben we ruimschoots aan voldaan! Zowel wijzelf als de opdrachtgever zijn erg trots op het resultaat! In dit project zijn we nog een stap verder gegaan in de automatisering: ook de verlichting, zonwering en kerkklokken worden via het door ons geprogrammeerde touchscreen bediend! Dit leidde tot grote tevredenheid bij de klant. Hiermee is dit project zowel technisch als visueel één van de mooiste kerkprojecten die we tot nu toe hebben gerealiseerd.

Bekijk dit project

Cursus Geluidstechniek voor Kerken 2022

Op veler verzoek organiseren we ook in 2022 weer de Cursus Geluidstechniek voor kerken. De laatste jaren zien we het aantal bandjes en combo’s in kerken toenemen en daarmee groeit ook de vraag naar goede geluidstechnici. Tijdens deze cursus, die uit twee avonden bestaat, leren we de deelnemers praktische kennis die direct de volgende zondag te gebruiken is.

Ronald de Jeu en Kees Wijnands hebben een passie voor geluidstechniek en zijn zelf ook actief als AV-technicus in hun eigen gemeente en op diverse andere locaties. Zij geven je tijdens de cursus inzicht in de werking van geluid. Ook krijg je informatie over verschillende functies op mengpanelen, zijn er luisteroefeningen en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie en inschrijven

Cursus Videotechniek voor Kerken 2022

In september 2022 organiseren we weer een cursusavond over videotechniek. Nu er veel meer mensen vanuit huis de kerkdiensten meekijken en –luisteren vraagt dat nog meer van de technici in de kerk. Want hoe zorg je dat het geluid zowel in de kerkzaal als thuis goed klinkt? Dat kan best een uitdaging zijn. Hoe maak je een goede online uitzending? Wat zijn goede camera-posities en hoe integreer je de beamerpresentatie? Op deze en meer vragen krijg je in deze cursus een antwoord.

Meer informatie en inschrijven

Verhuur voor kerken

Wij verhuren professionele apparatuur voor geluid, licht en video. In de weken rond Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren ontzorgen we (kinder)werkgroepen bij het regelen van geluid en/of licht en video tijdens vieringen, zangdiensten, theatervoorstellingen of musicals in het eigen kerkgebouw. Vaak gaat het dan om wat extra headsets, podiumverlichting, sfeerverlichting en  backdrop.

Indien gewenst leveren we de apparatuur bij u op locatie af, sluiten alles aan en halen het na afloop weer op. Ook is het mogelijk dat wij aanwezig blijven voor technische ondersteuning. We zorgen er voor dat de apparatuur die u krijgt voldoet aan uw wensen en past bij de situatie. Heeft u advies nodig? Dan denken we met u mee en zorgen voor een passende oplossing.

RDJ AV is dé partij voor u en uw kerk

  • Gegarandeerd een werkende installatie
  • Hoogwaardige apparatuur
  • Goede technische ondersteuning
  • Telefonisch goed bereikbaar

Werkwijze projecten

Als u gaat investeren in een nieuwe audiovisuele installatie wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij begeleiden u daarom graag vanaf de eerste oriëntatie tot de aanschaf van de nieuwe installatie.

De eerste stap is de oriëntatiefase. We komen langs op locatie en proberen zo helder mogelijk boven tafel te krijgen wat uw wensen zijn. Ook helpen we u om ‘out of the box’ te denken. Soms houden klanten iets voor onmogelijk, dan is het onze uitdaging om dit toch te realiseren. We denken met u mee en schrijven daarna een passend voorstel voor uw situatie.

Onze werkwijze

Adviestraject

“Regeren is vooruitzien.” Als u gaat investeren in een nieuwe installatie voor uw kerkgebouw, wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en kunnen u begeleiden en advies geven tijdens het hele traject.

Tijdens deze adviestrajecten kunt u bij ons geen offerte opvragen, maar zult u offertes opvragen bij andere AV-bedrijven. Wij helpen u bij het schrijven van het bestek en het beoordelen van de offertes. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eenvoudig te bedienen audiovisuele installatie van RDJ AV. Neem gerust eens contact op met kerken waar wij een installatie hebben gerealiseerd!

Werkwijze adviestraject

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

 

Over RDJ AV
Teamfoto 2021