Audiovisuele techniek voor kerken

Recente projecten

Recente projecten

Singelkerk, Amsterdam

In hartje Amsterdam bevind zich de Singelkerk. Deze historische kerk is gebouwd in 1639. We hebben in dit kerkgebouw een nieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd en het systeem zorgvuldig ingeregeld.

Uitdaging
De spraakverstaanbaarheid en de klank van het geluid leek een uitdaging in dit kerkgebouw. We hebben een enorme verbetering kunnen realiseren door luidsprekers toe te voegen voorin de zaal en te zorgen voor een vertraging in de speaker achterin de zaal. Daardoor “klopt” de geluidsbeleving in de hele zaal weer. De hinderlijke echo is verdwenen en de spraakverstaanbaarheid is sterk vergroot, naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers.

Bekijk dit project

Recente projecten

HHG Brugkerk Veenendaal

Vlak na het besluit van de regering op donderdag 12 maart om bijeenkomsten met meer dan 100 mensen per direct af te gelasten, ontstond bij de Brugkerk in Veenendaal de wens om kerkdiensten via een livestream uit te kunnen zenden, zodat de kerkdiensten ook in deze crisistijd gehouden kunnen worden, en gemeenteleden de diensten thuis kunnen meemaken.

Reactie van de opdrachtgever:
“Direct nadat bekend werd dat wij als gemeente niet meer als geheel konden samenkomen hebben we contact opgenomen met RDJ AV om naast de al bestaande audio uitzending ook videostreaming mogelijk te maken. RDJ AV heeft de complete installatie naar volle tevredenheid verzorgd. Dankzij videostreaming ervaren gemeenteleden in deze moeilijke periode zich meer betrokken bij de kerkdiensten.”

 

Bekijk dit project

Recente projecten

De Vaste Burcht, Gouda

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt is volledig verbouwd en er was een nieuwe geluidsinstallatie nodig. Vanwege de positieve verhalen die men had gehoord mocht RDJ AV deze installatie leveren en installeren. We hebben een zeer gebruiksvriendelijke installatie ontworpen waar deze gemeente nog jaren mee vooruit kan.

Via de internetuitzending worden ook beelden weergegeven, die gemaakt worden met twee camera’s. Mensen die door omstandigheden aan huis zijn gebonden waarderen het meestal zeer dat ze naast geluid ook beeld hebben.

Bekijk dit project

Recente projecten

Hervormde Gemeente, Kootwijkerbroek

Het kerkgebouw in Kootwijkerbroek is compleet gerenoveerd. RDJ is benaderd om een goed werkende en eenvoudig te bedienen installatie te realiseren, welke voldoet aan de mogelijkheden van nu. Daar hebben we ruimschoots aan voldaan! Zowel wijzelf als de opdrachtgever zijn erg trots op het resultaat!

Centrale bediening
In dit project zijn we nog een stap verder gegaan in de automatisering: ook de verlichting, zonwering en kerkklokken worden via het door ons geprogrammeerde touchscreen bediend! Dit leidde tot grote tevredenheid bij de klant. Hiermee is dit project zowel technisch als visueel één van de mooiste kerkprojecten die we tot nu toe hebben gerealiseerd.

Bekijk dit project

Cursus Geluidstechniek voor Kerken 2020

Op veler verzoek organiseren we ook in het najaar van 2020 weer de Cursus Geluidstechniek voor kerken. De laatste jaren zien we het aantal bandjes en combo’s in kerken toenemen en daarmee groeit ook de vraag naar goede geluidstechnici. Tijdens deze cursus, die uit twee avonden bestaat, leren we de deelnemers praktische kennis die direct de volgende zondag te gebruiken is.

Ronald de Jeu en Kees Wijnands hebben een passie voor geluidstechniek en zijn zelf ook actief als AV-technicus in hun eigen gemeente en op diverse andere locaties. Zij geven je tijdens de cursus inzicht in de werking van geluid. Ook krijg je informatie over verschillende functies op mengpanelen, zijn er luisteroefeningen en is er gelegenheid om vragen te stellen.

 

Meer informatie en inschrijven

Nieuw in 2020: Cursus Videotechniek voor Kerken

Dit najaar organiseren we een cursusavond over videotechniek. Nu er veel meer mensen vanuit huis de kerkdiensten meekijken en –luisteren vraagt dat nog meer van de technici in de kerk. Want hoe zorg je dat het geluid zowel in de kerkzaal als thuis goed klinkt? Dat kan best een uitdaging zijn. Hoe maak je een goede online uitzending? Wat zijn goede camera-posities en hoe integreer je de beamerpresentatie? Op deze en meer vragen krijg je in deze cursus een antwoord.

 

Meer informatie en inschrijven

Vrijblijvend contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verhuur voor kerken

Wij verhuren professionele apparatuur voor geluid, licht en video. In de weken rond Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren ontzorgen we (kinder)werkgroepen bij het regelen van geluid en/of licht en video tijdens vieringen, zangdiensten, theatervoorstellingen of musicals in het eigen kerkgebouw. Vaak gaat het dan om wat extra headsets, podiumverlichting, sfeerverlichting en  backdrop.

Indien gewenst leveren we de apparatuur bij u op locatie af, sluiten alles aan en halen het na afloop weer op. Ook is het mogelijk dat wij aanwezig blijven voor technische ondersteuning. We zorgen er voor dat de apparatuur die u krijgt voldoet aan uw wensen en past bij de situatie. Heeft u advies nodig? Dan denken we met u mee en zorgen voor een passende oplossing.

RDJ AV is dé partij voor u en uw kerk

  • Gegarandeerd een werkende installatie
  • Hoogwaardige apparatuur
  • Goede technische ondersteuning
  • Telefonisch goed bereikbaar

Werkwijze projecten

Als u gaat investeren in een nieuwe audiovisuele installatie wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij begeleiden u daarom graag vanaf de eerste oriëntatie tot de aanschaf van de nieuwe installatie.

De eerste stap is de oriëntatiefase. We komen langs op locatie en proberen zo helder mogelijk boven tafel te krijgen wat uw wensen zijn. Ook helpen we u om ‘out of the box’ te denken. Soms houden klanten iets voor onmogelijk, dan is het onze uitdaging om dit toch te realiseren. We denken met u mee en schrijven daarna een passend voorstel voor uw situatie.

Onze werkwijze

Adviestraject

“Regeren is vooruitzien.” Als u gaat investeren in een nieuwe installatie voor uw kerkgebouw, wilt u zich goed laten informeren over alle moderne technische mogelijkheden, omdat u een installatie wilt aanschaffen die de komende jaren aan alle wensen voldoet. Het laatste wat u wilt is spijt krijgen van verkeerde keuzes. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en kunnen u begeleiden en advies geven tijdens het hele traject.

Tijdens deze adviestrajecten kunt u bij ons geen offerte opvragen, maar zult u offertes opvragen bij andere AV-bedrijven. Wij helpen u bij het schrijven van het bestek en het beoordelen van de offertes. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eenvoudig te bedienen audiovisuele installatie van RDJ AV. Neem gerust eens contact op met kerken waar wij een installatie hebben gerealiseerd!

Werkwijze adviestraject

Over ons

RDJ AV verhuurt, levert, installeert en onderhoudt audiovisuele installaties sinds 1998. We realiseren projecten bij onder meer bedrijven, fabriekshallen, kantoren, scholen, kerken, horeca, retail en sportaccomodaties. We weten hoe belangrijk het is dat de techniek altijd naar behoren werkt. Wij zetten ons in voor slimme oplossingen. Dat wil zeggen: degelijk, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te bedienen.

We zijn met name actief in de Vallei regio: Ede, Wageningen, Barneveld, Veenendaal, Apeldoorn, Arnhem.

Over RDJ AV